Yazılım için M2 Air vs M4 Air

hd664

Megapat
Daha fazla  
Selamlar MacBook almayı düşünüyorum. M.2 ve M4 Air arasında kaldım. 16 GB modelleri. Yazılım geliştiricisiyim. Backend, frontend çalışırken uygulamalar ayakta bir yandan docker kullanımı mevcut bir senaryoda tarayıcılar vs açık M.2 işimi görecek midir? Büyük monitör ile birlikte de çalışıyorum. Uzun vade beni götürmesini aynı zamanda dışarıda da minimal işlerimi halledebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla şimdiye kadar macbook bandında sadece 5. Nesil m1 8gb Bi macbook denedim ve gayet memnun kaldım bence bütçe sıkıntın yoksa m4 varsa da m2 alabilirsin

M.2 işini görür kesinlikle. Zaten iyi seviyede bir işlemcii yani seni yazılım konusunda taşır daha iyisini almak istersen sana bağlı ama.

Hocam merhaba, M2 Air 16 GB RAM ile o saydığın tech-stack işlerini büyük ihtimalle rahat halledersin, monitörle de sıkıntı çıkarmaz. M4 Air tabii ki daha yeni, daha hızlı. Eğer bütçen varsa ve "uzun yıllar kafam rahat etsin, Docker'ı zorlasam da bana mısın demesin" diyorsan M4'e bakabilirsin. Ama M2 de seni şu anki senaryoda üzmez, gayet götürür. M4 biraz daha geleceğe yatırım ve ekstra güç demek (ki şu anki senaryoda aşırı büyük bir fark yaratmayacaktır).

M.2 işini görür kesinlikle. Zaten iyi seviyede bir işlemcii yani seni yazılım konusunda taşır daha iyisini almak istersen sana bağlı ama.
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Bütçe konusunda sıkıntı yok fakat işimi görecekse fazla vermeye gerek yok. M2 tercih edeceğim gibi duruyor.
M2 16GB Amazon buradan alacağım harici depolama ile hafıza sorununu hallederim diye düşünüyorum...

Rica ederim, ne demek. Bence de gayet mantıklı bir yaklaşım. Özellikle büyük projeler ve Docker imajları için harici bir SSD de mis gibi olur. Şimdiden hayırlı olsun o zaman M2'n, güzel günlerde kullanman dileğiyle

Orijinal Apple sitesinden de alabilirsin aslında

Bende DevOps alanında çalışıyorum Docker ve container kullanımı olsun kesinlikle pro bir cihaz öneririm Macbook Air bu tarz kullanımlar için üretilmiş bir cihaz değil. Günlük kullanım ve ofis için. Pro cihazlar fan ve zaten bu tarz işlemler için üretilmiş olması nedeni ile tercih ediliyor zaten. Air önermem günlük bir kullanıcı değilseniz.

Min 32GB gerekli, ozellikle containerization cok donecekse. M2 ile M4 arasinda cok fark olmayacak gunluk dev tasklari acisindan.

Min 32 GB gerekli, ozellikle containerization cok donecekse. M.2 ile M4 arasinda cok fark olmayacak gunluk dev tasklari acisindan.

Bu konuda sana katılıyorum. İnsanlar sürekli çip odaklı düşünüyorlar. Ancak bu bilgisayarlarda yükseltme şansın olmayan ve sistemin çalışması için gerekli ve işlemleri bellekte tutan RAM'ler var. 16 GB standart olduğu dönemlerde, iş bilgisayarında 16 GB RAM olması saçmalık ki, oyuncular bile artık 16 GB kullanmıyor. Windows bilgisayarım şu an boşta 12 GB RAM tutuyor, daha AutoCAD açacağım paket yazılım açacağım. 18 GB RAM olan MacBook'ta 10GB kullanımda Steam ChatGPT Safari açık. YouTube videolarına bakmayın bomboş sistemde render alıp videoları atıyorlar kaldı ki Apple da öyle. Siz çalışırken arka planda hiçbir uygulama olmayacak mı? Yüzden RAM çok daha önemli, M.2'de M4 de zaten en fazla %20 performans farkı verecek ama yüksek RAM de çok daha fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…