Yazılım için Mac tavsiyesi

Taric bin Zilean

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. MacBook almayı düşünüyorum ama M.2 Pro mu almalıyım sizce yoksa M2 Air yeterli gelir mi? Web ve mobil programlama ile ilgileniyorum. React, React Native, VS Code, Flutter, Node.js, mongo, MSSQL gibi uygulamalar kullanıyorum. M2 Air'in 15 inch olması hem kod hem günlük işler için, yeni ekran teknolojisi ve tasarımı beni cezbediyor ama M.2 Pro da sanırım yazılım ve performans için daha uygun her ne kadar eski tasarıma sahip olsa da. Sizce ne yapmalıyım? Özellik olarak 16 GB RAM 512 veya 256 SSD olacak şekilde alacağım. Bütçe ise açıkçası en uygunu ve işime en yarayanı olsun istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

En az 16/512 alın da hangi modeli alırsanız alın. Bütçe varsa MacBook Pro 14 tavsiye ederim.

İleride bir bilgisayarı elden çıkarıp yenisine bütçe ayırmak daha zahmetli olur. Almışken bütçeniz yettiği kadar üst model bir bilgisayar alın ki uzun süre başınız ağrımasın, aktif soğutması her zaman avantaj. Ben M2 Pro ile mutluyum. 14 ile 15'in ekranları arasında 15'i cazip kılacak bir fark yok. Olduktan sonra çipi daha iyi ve aktif soğutması olan yeğdir.

En az 16/512 alın da hangi modeli alırsanız alın. Bütçe varsa MacBook Pro 14 tavsiye ederim.
Malesef o kadar çıkamam. Zaten taksit vs. şeklinde almayı düşünüyorum.

Air'in ekranı, kamerası ve tasarımı eskiye nazaran değiştirildiği için açıkçası çekiyor beni. Zaten pro modelinin ekranı küçük bi de çerçeveleri mevcut. İyice küçülüyor aslında. Peki bu iki modelde de çift ekran kullanmak mümkün mü? Sanki air modelinde yokmuş gibi bi şey gördüm bi blogda ama bilemedim eski modellerde olabilir. Fiyatları aynı görünüyor m2 air ve pro'nun. Bu şekilde m2 pro almak sanırım daha mantıklı en azından geleceğe yönelik.

Bütçe bazında konuşmak gerekirse Apple olmasında ısrarcı mısınız? Öyleyse neden?

Şu an M2 Pro 2023 16 inç model ile harici monitöre bakarak yazıyorum bu mesajı. Her halükarda bir dizüstü yanına monitör ister. Bu monitörün yükünü de sırtlaması açısından iyi bir çipin ve gerektiğinde devreye girecek bir aktif soğutmanın olması önemli. İyi çipten devam edin, ileride yanına aksesuarlar ekleyerek bir çalışma ortamını daha rahat kurarsınız.

Bütçe bazında konuşmak gerekirse Apple olmasında ısrarcı mısınız? Öyleyse neden?
React-native kullanıyorum ve cross platformlarla ilgileniyorum. iOS için çıktı almam için macOS şart ve almışken de optimizasyon konusunda vs. sıkıntı yaşamak istemiyorum. Windows kullandım hep bu zamana kadar. Bir de mac denemek istiyorum.

Çok teşekkür ederim. Öyle yapiyim diyordum apple store mağazayı kapamış. Akşam 15 tanıtımı var diye. Zam bekleniyormuş. Şans yok.

Bildiğim kadarıyla 14 ve 16 inçler dışında hiçbir model ikinci-üçüncü ekranı desteklemiyor. Ben de bir yerlerde öyle okumuştum.

Ben de MacBook Pro 13 var 16/256 birkaç ay önce aldım. Ancak bence yeni model Air daha modern görünüyor. Bende satıp başka modele geçmeyi düşünüyorum.

Sitesine baktım da evet m2 pro 13 inch için ikinci ekran desteği görünmüyor. Bu hiç iyi olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…