Yazılım için Mac tavsiyesi

@Engin. @donttouch @Girdap @cortex47
abd'den bi tanıdık geliyormuş abim ondan isteyelim, sen abd fiyatlarına bak demişti. Şöyle bir şeyle karşılaştım.
2023 model 14 inch m2 pro işlemcili 16 gb ram 512 ssd macbook pro 2000 dolar
2022 model 13 inch m2 işlemcili 24 gb ram 1 tb ssd macbook pro 2100 dolar

sizce hangisini almalıyım? yazılım için istiyorum ve mümkünse çok uzun yıllar beni götürsün istiyorum. 13 inch aradığım kriterler için sanki daha uygun gibi ama daha büyük ve yeni teknoloji ekran, daha iyi işlemci sizce daha mı mantıklı? Çok teşekkür ederim.

Ben olsam 2000 dolarlık modele giderdim. İşlemci yükseltmesi yapamazsınız ama diğerleri yükseltilebilir sonradan gerekirse. Ama belirtmem gerek, ürünleri çok pahalı buldum. Bence olması gerekenden çok daha yüksek fiyatları var ama Apple işte, ne yaparsın.

Son düzenleme:
RAM, işlemci, depolama yükseltemez. Depolama için yapabileceği tek şey harici depolama çözümleri.

RAM, işlemci, depolama yükseltemez. Depolama için yapabileceği tek şey harici depolama çözümleri.

Evet o da yapılamıyormuş, benim hatam, özür dilerim.

Ne yapmalıyım sizce? @cortex47 @Engin.
Yeni teknoloji sizce daha mı üstün basmalı ram ve hafızaya ? 16 gb ile 24gb çok fark eder mi acaba çünkü hafıza işini en kötü harici harddisk ile hallederim ama ram işini bilemedim.

Şahsi fikrim yeni teknoloji daha üstün basmalı. Tabii nihayetinde sizin fikriniz önemli olacak. Ama ben olsaydım yeni teknolojiye yönelirdim.

Hocam ben olsam M2 Pro modelini alırdım.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, sanırım öyle yapacağım. @Engin. @cortex47
Şimdiden hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. M2 Pro önermemin sebebi hem yeni tasarım hem yeni cihaz hem de ekranı 120Hz. Kullanırken zevk alacağınız bir cihaz olacak. Tekrardan hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…