Yazılım için MacBook tavsiyesi

greaterottoman

Zeptopat
Daha fazla  
Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak laptop bakıyorum. İleride hangi alana yöneleceğimden veya hangi programları kullanacağımdan emin değilim ama her türlü pişman etmeyecek bir şey almak istiyorum. Oyun oynamıyorum. Genel olarak MacBook tavsiyesi aldım ama Pro mu Air mi, 16 GB RAM mi 24 GB RAM mi, 512 GB SSD mi 1TB SSD mi, M.2 mi M3 mü M4 mü, 15 inç mi 13 inç mi? Bu sorulara cevap arıyorum. Bu konuda da genelde Air 16 GB RAM M2 işlemci 13 inç ekran işini görür diyorlar ama üniversite sonuna kadar hatta iş hayatında da kullanmak istiyorum bu yüzden emin olamıyorum. Bütçe olarak en fazla 60-65 bandına çıkabilirim ama ne kadar düşük o kadar iyi olur. Bilgili hocalarım, yorumunuzu esirgemeyin her türlü bilgiye ihtiyacım var.

Aynı sorular emin olun benim de aklımda ve uzun süredir araştırıyorum bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak. İş hayatında da kullanmak istediğinizi, dışarıda ve uzun süreli istediğinizi varsayarsak Pro'ların her zaman daha uzun ömürlü olduğunu okuyorum hep. Air'ler hep bir soru işareti gerek 60Hz olması gerek fan olmaması gibi şeylerde. O yüzden Pro M3 veya bütçenizin maksını zorlayıp Pro M4 bakmanızı tavsiye ederim. Ben de 40k bandından M4 Air düşünürken bir anda Pro'ya kaydım.

M4 Pro için 13 inç seçeneği şu an 62000 TL gözüküyor ancak 13 inç yeterli olacak mı veya RAM ve SSD konularındaki soru işaretlerimi de çözemiyorum. Endişem daha sonra RAM ve SSD yüksektmesinin imkansız veya zor oluşu. Önümüzdeki yıllar içinde 16 GB RAM ve 512 GB SSD hala yeterliliğini koruyacak mı? Ekstra monitör kullanma imkanım olmadığı için daha büyük ekran tercih etmeliyim gibi geliyor ama fiyatı ciddi arttırıyor. Deediğim gibi bilgisi olan her arkadaşın yorumuna ihtiyacım var.

13" size bağlı bir şey hocam bana yetiyor ben inceledim. SSD konusunu ileride taşınabilir SSD ile çözebilirsiniz ama RAM olarak macOS az kullanır diyorlar 8 GB yeni yeni ömrünü dolduruyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…