Yazılım için sistem performansı yüksek mi olmalı?

761712

Centipat
Merhaba arkadaşlar, yazılım yada diğer mühendislik dalları için minimum sistem gereksinimleri ne olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Zaten yeni başladıysan veya başlayacaksan sadece Visual Studio Code kullanacaksın. Yüksek sistem gereksinimine gerek yok.

Temel diller için orta halli yeni nesil i5 işlemcili bilgisayarlar bile yeter fakat iş için profesyonel kullanımda gereksinimler değişecektir. Big data üzerine data mining yaptığım zaman bol bol işlemci ve RAM ihtiyacım oluyordu. Şimdi ise yapay zeka ile derin analizde ekran kartı-RAM-İşlemci üçlüsünde tam performansa ihtiyaç duyuyorum. Sadece eğitim görecekseniz 16 GB RAM i5 12500H işlemci gibi configürasyonları değerlendirebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, yazılım yada diğer mühendislik dalları için minimum sistem gereksinimleri ne olmalı?
Raspberry pi ile başlayanlar var. 3d çizim, render, video render gibi ağır işler için tabii ki yüksek güçte bir sistem gerekecektir. Yazılıma başlamak için çok da güçlü sistemlere ihtiyaç yok.

Mininum i5 işlemci, 8 GB RAM, ekran kartı ekran kartı entegre GPU (Intel UHD veya AMD Vega) için yeterli ancak 3D modelleme, CAD, oyun geliştirme veya yapay zeka/makine öğrenimi gibi projeler için RTX 3050 önerim 3060 gibi güçlü bir GPU olsa daha iyi olur, ben laptop kullanıyorum. SSD sistemi ve yazılımların hızlı çalışmasın. Ekran 1920x1080 Windows 10 işletim istemi. Alana göre değişiyor yani özellikler ben şu an mobil uygulama geliştiriyorum. Sanal makine, Android Studio vs kullanıyorum.

Çalıştığın veya çalışacağın projelerin kapsamına göre değişir ama kabacamin 16 GB RAM ve tek çekirdek performansı yüksek bir işlemci işini görür.

Web, PC yazılımları için düşük sistemler de yeterli olacaktır. Mobil uygulama yazılımı için biraz ram ve işlemci gerekiyor, içinde emulator olacağı için. Oyun gibi render gereken yazılım yazdığınızda veya yapay zeka ile uğraştığınızda ekran kartı da büyük bir önem taşıyacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…