Yazılım için üniversite şart mı?

Hocam size tavsiyem en azından bir ön lisans bölümünden mezun olmanız. Sektörde diplomasız bir yere gelmeniz zor( kurumsal şirketler açısından)

Hayır şart değil desek ne yapacaksınız ki? Şu noktada yapacağınız en mantıklı şey bir an önce derslerinize odaklanmak, çalışmak. Hele bir çalışın, sınava girin, önünüzü görün de sonrasına zamanı gelince bakarsanız. Hevesim yok diye çalışmamak çok sıkıntılı bir kafa yapısı. Yazılım da doğru yapıldığında kolay bir iş değil aslında. İyi bir matematik anlayışı ve matematiksel kabiliyet gerektiyor örneğin. Sıkı çalışmanız gerekecek. Bazen kafanızda küçük gördüğünüz bir mesele için, çalıştığınız projedeki ufacık bir hata için saatlerce çevrim içi kaynaklarda gezinmeniz gerekecek. Bu noktaya geldiğinizde ne olacak mesela?

Sizi anlıyorum, lise hayatınızın ciddi bir bölümünü evde geçirdiniz ve hevesiniz kaçtı ama bunu lütfen bir mazeret olarak kullanmayın. Sıkın dişinizi ve çalışın. Baktınız yine de olmadı o zaman bu soruyu bir daha sorarsınız.

Hocam yorumunuz için teşekkürler ama gerçekten ders hakkında konuşunca kendimi daralmış, bunalmış hissediyorum bunun hakkında antidepresan ilaçlar da aldım ama faydası olmadı. Ben kendimi geliştirmeye, aklımdaki şeyler için yazılıma yönelmeyi tercih ediyorum. Konunun başında dedim ya okumadığıma pişman olur muyum diye. Denemeden bilemeyeceğiz. Yazılımla ilgili ve bilgili kişilerle konuştum. Üniversitenin şart olmadığını hatta kendilerine diploma dahi sorulamadığını söylediler. Belki onlarla ben bir olamayacağım ama.

Aslında her şey kendini geliştirmede bitiyor bakalım ben neler yapacağım.

Üniversite sana uygun ortamı sağlıyor yol gösteriyor hevesini arttırır. Şart mı değil. Ben de yazılım okuyorum çevremdekiler ile birlikte çok keyifli.
Ben 12. sınıfa kadar kitap açmamıştım 2-3 aylık çalışmayla iyi kötü bir sıralama yapabildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…