Yazılım ile ilgili içerik üretebileceğim doğru platform hangisi?

eneskt

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba esas konuya gelmeden önce kısa birkaç şeyden bahsetmek istiyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır programlama öğreniyor ve bir şeyler üretmeye çabalıyorum. Bu bir yıllık süreçte yazılım, programlama alanına çok yoğun bir ilginin olduğunu fakat üretilen içeriklerin çok yüzeysel ve temelinden, kültüründen ayrıştırılmış olduğunu fark ettim. Bu alanda onlarca içerik üreticisi olmasına rağmen neredeyse hiçbiri olayın temelinden ve kültüründen bahsetmiyor. Bu alana girdiğimizde programlama öğrenmeden önce neleri bilmemiz gerektiğini, neleri öğrenmemiz, neleri takip etmemiz gerektiğini kimse anlatmıyor. Bu durum da bana bir hayli tuhaf ve birçok sorunun temeli gibi geliyor. Ben de bu durumu fark ettiğim için içerik üretmeye karar verdim. Aslında bu kararı vereli çok olmuştu ama bir türlü harekete geçecek motivasyon ve enerjiyi kendimde bulamamıştım.

Şimdi merak ettiğim esas konuya gelelim. Yazılım, programlama ve alt dalları hakkında içerik üretmeyi düşünüyorum. Bunu üretirken hem yeni başlayanlara hem de kendime faydalı olabileceğim kanaatindeyim ama ne yaptıysam bir platforma karar veremedim. Bir aralar kendi blog sitemi kodlayıp oradan blog post yayınlamak istedim fakat belirli bir kitleye ulaşmak çok zor olacağı için vazgeçtim. Daha sonralarda Medium'da blog post yayınlayıp içerik üretmeyi düşündüm kitle konusunda çok problem yaşamayacaktım ama insanların bu tip içerikleri (blog post, makale) artık eskisi gibi takip etmediğini fark ettim. Geriye tek bir çare kaldı YouTube.

Burada da kesinlikle kendimi göstermeden bir şeyler yapmayı düşündüm ama karar veremedim. Sizce bu konularda içerik üretebileceğim en doğru platform hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…