Yazılım ile İlgili Sertifikalar

BattOS

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bir süredir programlama ile ilgileniyorum. Bu aralar python ile django kullanarak backend web programlama öğreniyorum. Hem aileme bir şeyler başardığımı kanıtlamak için (yaptığım şeyleri göstersem yani pek anlamıyorlar böyle şeylerden) hem de ilerde bir şeyler yapmamda (bağımsız iş vb) yardımcı olabilecek sertifika veren siteler, sınavlar ve benzeri şeyler olarak hangi siteler, kuruluşlar var.
Benim bildiğim udemy var ama onun sertifikaları pek işe yarıyor mu hiç bilmiyorum.
Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

BTK yeni eğitimler yayınladı. Onlara kaydolabiliyorsunuz ve eğitimleri bitirdiğinizde aldığınız sertifikalar, bir portala kaydediliyor. Bu sayede kendilerine yazılımcı arayan şirketler, aldığınız sertifikalar bakarak size iş teklifi yapabiliyor.
(Bkz. BTK Akademi )

Neden C++ yok?

1 tane adam akıllı bitmiş proje, 10 tane sertifikadan daha etkili olur bence. Sertifikadan ziyade proje geliştirin; ağınızı daha hızlı genişletirsiniz.

1 tane adam akıllı bitmiş proje, 10 tane sertifikadan daha etkili olur bence. Sertifikadan ziyade proje geliştirin; ağınızı daha hızlı genişletirsiniz.

Nasıl bir proje yapmam django bildiğimi gösterir?

Nasıl bir proje yapmam django bildiğimi gösterir?
Dostum bunu senin bilmen lazım. Dil ile alakalı hiçbir fikrim yok maalesef. Yapılan projelere bakıp fikir edinebilirsin. Proje geliştirirken, öğrenme aşamasından kat kat fazla şey öğrenirsin; en azından bende öyle işlemişti.

Bul Github dan bir proje, bir yerlere (Hatta adını değiştirip Github'a) yapıştır ve bu benimdir de. Havandan geçilmez. Herkes öyle yapıyor.

Büyük kuruluşların verdiği sertifikalar hariç tüm w3school, udemy vs hepsi boş şeyler.
Oracle, Cisco gibi yerlerden olmadıkça sadece eşe dosta hava atmak için kullanırsınız.
Hocam coursera/udacity de bos seyler gibi geliyor bana ama bilginiz varsa yazar misiniz.
50 dolara vaad ettikleri sertfikayi kac bin kisi almistir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…