Yazılım iş yerinde mi öğrenilmeli?

Stajer olarak giderseniz sadece sizi çalıştırırlar, hiçbir şekilde gelişim gösteremezsiniz.
Bu gibi arkadaşların mentaliyle gidersen, hiç bir şekilde gelişim gösteremezsin. Stajyer veya değil, soru sormayı bilen, araştırmayı bilen kişiler, her yerden bir şey öğrenir, gelişirler.

Bir iş yerinde çalışmanın çeşitli avantajları var. İlk ve en büyük avantajı, gerçekten işte çalışıyor olmanız. Olurda size projelerin bir parçası olma şansı verirlerse, gerçek bir projede çalışıp, bir şeyler öğrenme şansınız var. İkinci avantajı, çevrenizde programlamayı bilen insanlar olacak. Onlara soru sorup, onlardan bir şey öğrenebilirsiniz. Üçüncüsü, çalışma tecrübesi. Sabah kalkıp bir işe gitmek, çalıştığın yerde insanlarla iletişim kurmak, güzel ve edinilmesi gereken tecrübeler. Dördünce ve son avantajı, referans edinebilirsin. Sektörde tecrüben var mı dediklerinde şurada şu süre çalıştım deme şansın olur.

Ek olarak ne kadar para verirseler, o kadar yanına kar bu mevzu.

Bu dedikleriniz Türkiye için geçerli değil. 2 yıl staja gittiğim bir "anonim" diyelim bir şirket vardı. Bayağı sektöre hakim bir şirketti ancak sadece iş yaptırıp durdular. Soru sormaktan da çekinmeyen birisiyim. Aynen öyle, "kardeşim" falan diye geçiştiren, sadece Python bilen insanlar senior developer olmuş. Kısaca, Türkiye'de staj sadece köleliktir. (Benim düşüncelerim)

Tavsiyenize kulak vereceğim. Teşekkürler.

Siz de haklısınız bizzat abimden biliyorum o tarz stajyerleri köle gibi gören birçok firma var maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…