Yazılım Müh.-Bilgisayar Müh.-Elektrik Elektronik

furkanpektas

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle gelecekte meslek tercihim olarak kesinlikle ve kesinlikle bilgisayar alanında bir seçim yapmak istiyorum. Yazdığım bölümlerin hepsinde bildiğim kadarıyla programlama öğretiliyor fakat bu mesleklerin arasındaki farklar nelerdir bir bilgim yok bu yüzden sizlerden yardım etmenizi istemekteyim. Şunu da belirtmek isterim " Tercihlerin değişebilir, Derslerine çalış" gibi şeyler demezseniz sevinirim çünkü çok küçük yaştan beri bilgisayara aşırı ilgi göstermekteyim ve bunun dışında bir şey düşünmek istemiyorum.
Şimdiden herkese teşekkürler

Yazılım Mühendisliğin'de sadece programlama var. Bilgisayar Mühendisliğin'de programlama ve donanım hakkında bilgin oluyor. Elektronik Elektronik Mühendisliği ise makineler için yazılmış programı makinelerde çalıştırıyorsun. Ben böyle biliyorum. Yanlışım varsa özür dilerim.

Yazılım okursan; Programlama bilgin en iyi olur donanım parçaları ve elektrikten de anlarsın.
Bilgisayar Mühendisliği okursan; Yazılım ve donanım aynı seviye olur. Elektrik elektronik biraz daha alt seviye bilsen de elektrikten anlarsın.
Elektrik elektronik okursan; Programlama bilgin pek olmaz. Donanım parçaları ve devrelerden anlarsın.

Tercihim yazılım mühendisliğidir.

Exotic sen hangi mesleğe sahip olmayı düşünüyorsun? Sana isminle hitap edebilir miyim? Abi diyerek.

Exotic sen hangi mesleğe sahip olmayı düşünüyorsun? Sana isminle hitap edebilir miyim? Abi diyerek.
Tabii ki. Isimler ne için vardır zaten. Ben yazılım mühendisliği istiyorum.

Şöyle bir şey de yapabilirsin tabi mümkün olurmu orasını bilemem. En çok okumak istediğin mesleği seçip üniversite de notlarını yüksek tutarak istediğin diğer mesleği de öğrenebilirsin.

Yazılım mühendisliği daha üst bir seviyededir. Onlar için programlama dillerinlerinden ötesi yoktur yani fiziksel hiç bir olay onları ilgilendirmez. Bilgisar mühendisliğinde, yazılım mühendisi kadar olmasa bile yazılım eğitimi alır. Genellelikle ağ sistemleri, veritabanları , gömülü sistemler (biomedical cihazlar, ATM) gibi sistemler üzerinden oluşur. Hatta arkadaşlarımızın tanımı biraz elektrik , biraz yazılım derler. Elektirik-elektronik mühendisliğide gördüğün elektrikli herşeyde rol oynar . Telsiz, telefon, Tv , çamaşır makinası, otomotiv ....

Türkiye'deki iyi bi' üniversitede okursan:

İş bulma olasılıkları :
1.Elektrik-Elektronik (%95.6947)
2.Bilgisayar (%87.7954)
3.Yazılım (Emin değilim)

Maaş :
Çok değişken ,her şey olabilir.

Saygınlık:
1.Elektrik-Elektronik (Cezbeden adıyla gönüllerde taht kurmuştur,ayrıca hem elektrik hem elektronik okumanın büyüleyici etkisi de unutulmamalıdır )
2.Yazılım (Çoğu kimsenin yeni tanıştığı bu mühendislik, ismiyle hoş, yeni bi' şeymiş gibi görünür)
3.Bilgisayar [Her sokakta birer tane bulunan "bakkal"ların da aynı işi yaptığı düşünüldüğünden pek sevilmez(Adı çıkmış)]

Rahatlık(Okul):
Herkese kendi okuduğu zor, diğerleri kolaymış gibi gelir.

Rahatlık(İş)
Bulduğun işe göre değişim gösterirken ,yazılım ve bilgisayar elektroniğe göre bir adım öndedir. Bilgisayar ve Yazılımda evde çalışabilme (evde programlama) imkanı daha çok iken elektronikte bu biraz azdır ama elektronikte son sene aldığın yazılım dersleriyle ara kapanabilir.

Yurt Dışı Olanakları:
%90 okuduğun üniversitenin yurt dışı bağlantılarına bağlı.

Sonuç:
Bu sektörde her şey sana bağlı. Garanti diye bir şey yok. Her an her şey olabilir. Olmaz ama, eğer; Türkiye Devlet'i, bir şey olur da bir teknoloji hamlesinde bulunursa her şey değişir.
Bana sorarsan yurt dışı işini kesinlikle düşün ; yurt dışında, olaylar olaylar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…