Yazılım mühedisi olmak için hangi liseye ve üniversiteye gidilmeli?

Mustafaai

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yazılım mühedisi olmak istiyorum. C++ C+ gibi Python, Java, Unreal Engine, Untiy.
Bunlar için LGS'den kaç puan çekmem gerkiyor ve hangi lise YKS kaç çekmem gerekir ve hangi üniversite?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yazılım mühedisi olmak istiyorum. C++ C+ gibi Python, Java, Unreal Engine, Untiy.
Bunlar için LGS'den kaç puan çekmem gerkiyor ve hangi lise YKS kaç çekmem gerekir ve hangi üniversite?
Hayır akademik hayat gerekmiyor kendi başına "alaylı" bir şekilde öğrenebilirsin. Sadece diploma avantajın olur. Şahsen 4 sene boyunca okula gider gibi evde yazılım pratiği yapan birinin yazılım mühendisliği dalından mezun olmuş birinden daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum.

Hayır akademik hayat gerekmiyor kendi başına "alaylı" bir şekilde öğrenebilirsin. Sadece diploma avantajın olur. Şahsen 4 sene boyunca okula gider gibi evde yazılım pratiği yapan birinin yazılım mühendisliği dalından mezun olmuş birinden daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum.
Bilmek ayrı meslek olarak yapmak ayrı. Öğrenmek bilmek istiyorsa kendini geliştirebilir. Ama bunu iş olarak yapacaksa mutlaka üniversite şart. BM veya YM okunmalı.

Ama bunu iş olarak yapacaksa mutlaka üniversite şart. BM veya YM okunmalı.
Diploma avantajı derken bunu demek istedim. Diploması olan bir Yazılım Mühendisi daha kolay iş bulabiliyor biliyorum.

Sizce elektrik elektronik mühendisliği okumak mı bilgisayar mühendisliği okumak mı daha mantıklı.
Hocam buna ne yanıt vereceğimi bilmiyorum, bu konu hakkında yorum yapıp kararınızı manipüle etmek istemem. Sizin tercih etmeniz gerekmektedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı