Yazılım mühendisi için 8.000 TL laptop önerisi

Makaleler
1
2 arkadaş laptop bakıyoruz. Diğer arkadaşın her türlü işini görmesi gerekli. Elinde yeni alınacak Laptop'tan başka herhangi bir bilgisayar yok. Okulda Gaming tasarımına sahip PC olursa oldukça sırıtır. Ekran kartı olarak GTX 1650 seviyesi kafidir. ASUS markasını çok seviyorum. Dandik markaları önermeyin. Sonuç olarak 1 defa para veriyoruz. SSD 512 GB civarı istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 arkadaş laptop bakıyoruz. Diğer arkadaşın her türlü işini görmesi gerekli. Elinde yeni alınacak Laptop'tan başka herhangi bir bilgisayar yok. Okulda Gaming tasarımına sahip PC olursa oldukça sırıtır. Ekran kartı olarak GTX 1650 seviyesi kafidir. ASUS markasını çok seviyorum. Dandik markaları önermeyin. Sonuç olarak 1 defa para veriyoruz. SSD 512 GB civarı istiyorum.

Tavsiyem 16 GB RAM harici model almaman.

16 GB RAM'i var diye 8.5 bin liraya i5 1135G7 MX330 ne kadar mantıklı?

Adam yazılımcı depolama RAM ve CPU gücü lazım GPU'ya pek ihtiyacı yok.
Kodlama yazılımları AMD ile çalışıyor mu bunu belirtmesi lazım.

Model değişebilir ama Intel alması taraftarıyım.
Dediğim gibi kullandıkları yazılımların AMD desteği olmayabilir.

İlk defa sizden duyduğum için araştırırken ne yazacağım onu bilemedim. Tam olarak hangi yazılım dili veya programı Intel destekleyip AMD desteklemiyor? Cidden bilmediğimden soruyorum.

Benim bildiğim AMD veya Intel ayrımı yok. Sadece Intel veya AMD öncelikli olabilir ya da AMD ile daha iyi çalışan (performanslı) aynı şekilde Intel içinde geçerli.

Ekran kartı güçlü bir şey isterse kesin bunu alır. Şimdi bana bakabiliriz. CPU, RAM ve Depolama daha iyi olana bakıyorum. Bende masaüstü de var.
@Canopat @zeki1981 bu nasıldır? Fan sesi rahatsız ediyor ve 3 saatte şarjı gidiyor deniyor. Bunlar pek içime sinmedi.
GPU ihtiyacı var. 3D ve Suchart çiziyorum.

Son düzenleme:
Ekran kartı güçlü bir şey isterse kesin bunu alır. Şimdi bana bakabiliriz. CPU, RAM ve depolama daha iyi olana bakıyorum. Bende masaüstü de var.
@Canopat @zeki1981 bu nasıldır? Fan sesi rahatsız ediyor ve 3 saatte şarjı gidiyor deniyor. Bunlar pek içime sinmedi.
GPU ihtiyacı var. 3D ve suchart çiziyorum.

Hocam bu bütçeye 3050 var HP'nin biraz araştırın isterseniz link bırakıyorum. Bildiğim kadarıyla sorunu yok ama emin değilim.

(Model olarka farklı ama özellik olarak aynılar sanırım)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı