Yazılım mühendisi oyuncu laptopundan Macbook'a geçmeli mi?

fratyaldiz

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Yazılım mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim.
Şu an ki bilgisayarım: ASUS ROG STRIX G16 G614JV-N3159 Intel Core i7 13650HX 16 GB 512 GB SSD RTX 4060 165 Hz.

İlk başlarda oyun oynuyorum diye bunu almıştım fakat şimdilerde oyun işi biraz rafa kalktı ve benim için en önemli olayı taşıması zor oluyor. MacBook kullanımı aşırı rahat. Pil derdi az. Pratik bir kullanımı var. Benim laptop ve şarj aleti ile 3-4 kg oluyor.

Kafamda bunu satıp Mac'e geçme düşüncesi var. İkinci elden satabilirsem M3 MacBook Air ile kafa kafaya denk geliyor. Belki yazın çalışıp üstüne de koyabilirim M4 daha iyi olur derseniz. Siz ne dersiniz bu laptoptan devam mı yoksa yazılım için MacBook daha iyi olur mu?

Taşınabilirlik ve pil için olabilir. Arkadaşım Gaming laptopunu satıp M4 Pro'ya geçti çok memnun bu iki özellikten. Air'ler de memnun edecektir diye düşünüyorum.

Oyun oynamıyorsanız render almayacaksanız MacBook mantıklı ama ilerleyen yıllarda 3d render vs alma durumun olabilir bu da ister istemez gaming Laptop ihtiyacı doğuruyor.
Ben de gaming laptop kullanıyorum. Muhtemelen benim laptop 2.5kg adaptor de 1kg var. Taşıması zor oluyor. Bu yüzden cihazın desteklediği type c adaptor aldım (68w) taşırken onu kullanıyorum. Ağırlık büyük oranda azalıyor. Ayrıca skolyoz benzeri bel omurilik rahatsızlıklarım da mevcut. Ben bu şekilde memnunum

2 senedir MacBook Pro kullanıyorum M2 Pro islemcili, hem nispeten hafif hem ekrani MiniLED siyahlari gercek siyah olarak veriyor OLED gibi, sadece blooming efekti oluyor o da umurumda degil mukemmel kaliteli ekrani var. Ben de bilgisayar muhendisligindeyim, etrafimdaki cogu kiside Gaming laptop var ve herkes bir priz ariyor sarji bitmesin diye. Benim asla oyle bir derdim olmuyor, koca bir gunu 120Hz ekranda ve full parlaklikta geciriyorum eve dondugumde hala %20-30 arasi sarjim kalmis oluyor.

Daha yeni model MacBook Pro M4 alirsan yuksek ihtimalle pili cok daha uzun gidecektir, oyun oynamak istersen de GeForce NOW gayet yeterli bir deneyim sunuyor yuksek internet hizin varsa.

Kesinlikle ama kesinlikle alacaksan da Pro model al Air model uzun saatler kod yazinca cok isiniyor.

İmkan var ise bir iki önceki nesil bir Macbook Air'de tüm işinizi çözecektir yazılım için. Çok hafif, stabil ve çok uzun süre giden şarjıyla rakipsiz bir cihaz. Hele ki ekranı açıp kaldığınız yerden işe devam etmenin verdiği rahatlık tartışılmaz. Ama bazı programların Mac desteği bulunmadığı için işler aksayabiliyor. Onun için bir Windows laptopu da yedekte tutmakta fayda var.

Kardeşimin nadir kullandığı bir masaüstü sistemi var. Windows' un gerektiği bir durumda onu kullanmayı düşünüyorum. Pro modelleri aklımda bulunsun finallerden sonra satıp yazın mac e geçeceğim yüksek ihtimalle.

İlerleyen dönemlerde grup haline projeler yapmaya başladığında herkeste aynı işletim sistemi olması avantaj olabiliyor. Yani öğrenciyken öyle mükemmel uyumlulukta projeler yapamayacağınız için grup üyelerinin aynı işletim sisteminde projeyi yapması daha iyi olabilir. Mesela bazen projeye özgü bağımlılıkların dosya yolları Windows ve Mac'te farklı olabiliyor. Biz 3 kişilik grup projesi yaparken birinin Mac bilgisayarı vardı. Android Studio projesini çalıştıramıyordu. Windows laptoptan deneyince çalıştırabiliyordu. O yüzden öğrencilik bitene kadar Windows öneririm.

Hocam kafam çok karıştı şimdi. Ben kendi rahatlığım açısından düşünüyordum. Bu konu hakkında bir fikrim yoktu.

Yani tabii ne kadar kapsamlı proje ödevleri verirler size bilmiyorum. Öğrenci olarak amaçladığınız tek şey yazdığınız programın sunum günü geldiğinde düzgün çalışması oluyor. O aşamaya gelene kadar programı nasıl yazdığınızı hiç önemsemiyorsunuz. Tek amacınız hata vermeden çalıştırmak oluyor. O yüzden projeye bağlı olmakla birlikte ilk dediğim şeyi yaşama ihtimalin var, kendim bizzat yaşadığım için söylüyorum. Güçlü bilgisayarın var okul bitene kadar çok rahat işini görür. MacBook evet çok rahat, hafif ve pratik ama iOS / macOS geliştirmeye yönelmeyeceksen üniversite için Windows daha mantıklı bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…