Yazılım mühendisliği alternatifi bölüm önerisi

395014

Hectopat
Eğer seneye sınava girip 300k barajını geçemezsem, bir sene daha mezuna kalmak istemediğim için mecburen tercih yapacağım. Eğer 300k barajını geçersem yazılım mühendisliği okuyacağım ama eğer geçemezsem yazılım mühendisliğine yakın bir bölüm öneriniz var mı?

Elektrik ya da Mekatronik olması lazımdı ama elektrik diye biliyorum aynı yazılımı orada da kullanıyorsun.

YBS var biraz içine giren onun harici yazılım alanında Yazılım mühendisliği ve Bilgisayar mühendisliği hariç yazılım öğretmeye çalışan bölümlerin hepsi sizi sevindirmek için var yoksa bir youtube videosu kadar bile öğretici içeriği yok (örn:Bilgisayar programcılığı vb.). Bu alanda çalışmak istiyorsanız bu mühendisliklerden birine girmek şart veya tek başınıza hiç okumadan sektöre giriş yapmaya çalışabilirsiniz fakat bu şekilde girenler girdi yeni gireceklerin işi çok zor olur.

Elektrik ya da Mekatronik olması lazımdı ama elektrik diye biliyorum aynı yazılımı orada da kullanıyorsun.
Hocam zaten lisede Otomasyon bölümü mezunuyum, Mekatronik bana çok karışık geldiği için istemiyorum. Bir ömür sevmediğim işi yapmamak için yani.
YBS yurtdışında yazılımcı olmak için işe yarar mı yoksa illa mühendislik mi gerekir?

%95 mühendislik gerekir.

Peki sence hem mühendislik okuyup hem de kendimi yazılım alanında nasıl geliştirebilirim? Sen de biliyorsundur ki sadece eğitimle yazılım mühendisi olmak imkansız.
Bunu ayrı bir konu açıp yazılımcılara sorsan daha iyi olur ben makine mühendisliği okuyorum.

Hocam sıkı çalış. Bence bu tür durumlarda B planı yapma. B planının olmaması çalışmak için iyi bir neden oluşturuyor. Kendini sadece mühendislik kazanmaya şartlandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…