- Universite okuman sart degil ama en iyi yol. Alayli yazilimci Amerika'ya cok zor gider.
- Yabanci dil cok iyi bilmelisin. Onlarla direkt iletisimde olacagin icin konusmanin da cok iyi olmasi gerekir. Bazen musterileriyle de iletisime gecmen gerekecek, ayrica formal yazisma bilmelisin. Normalde developer'lar direkt musteri ile konusmazlar ama ben konustum.
- Turk okullarini bilen pek yok. Ama egitim durumu sorduklarinda universite olmadigini anladiklari an bu eksi puan olarak yazilir.
- Turkiye'de yaptigin stajlari sallamazlar. Tek bakacaklari hangi konuda kac sene tecruben oldugu ve yazdigin yazilimlari ne olcude firmalarda gelistirdigin. ( Orn: Multinational firmada 100 kisilik ekiple X yazdik, 2 milyardan fazla kullancisi var vs )
- CV konusu ayri baslik.
- Genelde kendileri mulakat yaparlar, istedigin kadar tecrubeden bahset; dogru sekilde yabanci dilde cevaplar veremezsen alinmazsin.
- Linkedin - SO - Github profilleri onemli.
- Sertifikalarin hic bir anlami yok, direkt birinci elden degilse. Oracle'dan Java degilse, Google'dan K8 degilse.
not:
2 farkli Amerikan sirketinde calistim, Turkiye'de kendi sirketimi kurdum, Amerikan firmalarina yazilim gelistiriyoruz.