Merhaba Technopat. Ben yapay zeka, program vb. gibi şeyler yapmak istiyorum. Yani kısacası yazılım mühendisi olmak istiyorum. Yazılım mühendisliği için hangi üniversiteyi seçmeliyim ? Üniversite önerilerinizi bekliyorum. Puan kısıtlaması yoktur.
Sana farklı bölümleri denemeni tavsiye ederim.Etraf yazılımcı dolu.Petrol ve Doğal gaz,biyomedikal yada bunun gibi bölümlerin önü çok açık.Bunun dışında üniversite önemli değildir.Türkiyede iyi yerlere gelmiş fakat orta üniversitelerde okumuş insan çok.
Yazılımcı yada kodcu(coder) ile yazılım müh. karıştırmayın. Yazılım müh. amacı kod yazmak değil. Mühendislik disipline bağlı olarak, yazılım projesi ortaya atmaktır.
Petrol ve doğal gaz bitiyor, güneş enerjisi çağına geldik, yazılım yerine seçilcek şey o değil. Ayrıca yazılım bitmesi imkansız olan bir meslek, doktor gibi.
Mekatronik veya elektronik seçiceksin. Yapay zeka dersleri mekatronikte var.
Petrol ve doğal gaz bitiyor, güneş enerjisi çağına geldik, yazılım yerine seçilcek şey o değil. Ayrıca yazılım bitmesi imkansız olan bir meslek, doktor gibi.
Yapay zeka zaten kod, onuda mekatronikte gösteriyorlar. C tabanlı 5. Nesil programlama dillerini öğrenmen lazım. Diğer diller ilede olur ama her işin kendine göre kuralı var.