Yazılım Mühendisliği İçin Hangi Üniversite ?

Mustafa-GL

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat. Ben yapay zeka, program vb. gibi şeyler yapmak istiyorum. Yani kısacası yazılım mühendisi olmak istiyorum. Yazılım mühendisliği için hangi üniversiteyi seçmeliyim ? Üniversite önerilerinizi bekliyorum. Puan kısıtlaması yoktur.

İşinde iyi olmak istiyorsan ODTÜ'yü tercih etmelisin. Türkiyede teknik eğitimi en iyi veren üniversite bence.

İşinde iyi olmak istiyorsan ODTÜ'yü tercih etmelisin. Türkiyede teknik eğitimi en iyi veren üniversite bence.
ODTÜ'yü düşünüyordum ama orada bilgisayar mühendisliği var. Yazılım mühendisliği yok.

Sana farklı bölümleri denemeni tavsiye ederim.Etraf yazılımcı dolu.Petrol ve Doğal gaz,biyomedikal yada bunun gibi bölümlerin önü çok açık.Bunun dışında üniversite önemli değildir.Türkiyede iyi yerlere gelmiş fakat orta üniversitelerde okumuş insan çok.

Yazılımcı yada kodcu(coder) ile yazılım müh. karıştırmayın. Yazılım müh. amacı kod yazmak değil. Mühendislik disipline bağlı olarak, yazılım projesi ortaya atmaktır.

Merhaba Technopat. Ben yapay zeka, program vb. gibi şeyler yapmak istiyorum. Yani kısacası yazılım mühendisi olmak istiyorum.
Mekatronik veya elektronik seçiceksin. Yapay zeka dersleri mekatronikte var.

Sana farklı bölümleri denemeni tavsiye ederim. Etraf yazılımcı dolu. Petrol ve Doğal gaz
Petrol ve doğal gaz bitiyor, güneş enerjisi çağına geldik, yazılım yerine seçilcek şey o değil. Ayrıca yazılım bitmesi imkansız olan bir meslek, doktor gibi.

Yapay zeka derken kod üzerinde demek istemiştim...

Karadeniz Teknik Üniversitesini tercih edebilirsiniz.

Yapay zeka zaten kod, onuda mekatronikte gösteriyorlar. C tabanlı 5. Nesil programlama dillerini öğrenmen lazım. Diğer diller ilede olur ama her işin kendine göre kuralı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…