Yazılım mühendisliği için iyi bir PC şart mı?

Tunahan K.

Hectopat
Daha fazla  
Lise 2 öğrencisiyim ve ileride yazılım mühendisi olmak istiyorum. Evimde çok iyi olmasa da 8 GB RAM, 635m ekran kartlı bir laptop var. Bu yeterli midir? Değil ise en az ne kadar parayı gözden çıkarmam gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise 2 öğrencisiyim ve ileride yazılım mühendisi olmak istiyorum. Evimde çok iyi olmasa da 8 GB RAM, 635m ekran kartlı bir laptop var. Bu yeterli midir? Değil ise en az ne kadar parayı gözden çıkarmam gerekir?
Her şeye yeterli değildir. Daha iyisi şart. Bence Laptop ise 10000 TL gözden çıkarılmalı. Çok iyi bir örnek olmasa da şu örneği vermek istiyorum: 30 saniyelik bir After Effects projesi yapıyorsun. Ve 13 saat sürüyor Render işlemi. Hatta daha iyi örnek ise programların takılabilmesi. Kendi cihazım için konuştum ama uzun lafın kısası evet iyi bir PC şart. Zira her program iyi şekilde çalışmayabilir.

NOT: @afacanc38 ve @Techno.Patates hocam daha isabetli söylemiş. Başlangıç için çok iyi bir PC şart değil evet hocam.

Son düzenleme:
Yapacağınız işlere bağlı, mesela masaüstü programlama için 1-2 GB RAM bile yeter, ekran kartına takılmaya bile gerek kalmaz. Ama oyun gibi yüksek performans gerektiren yazılımlar için güçlü bir bilgisayar şart. İşin bir de işletim sistemi boyutu var. Hafif bir işletim sisteminde gereksinimleri az da olsa düşürebilirsiniz.

Son düzenleme:

Şu anda 1500 dolarlık bir bütçem var sizce laptop mu tercih edeyim Gaming kasa mı şahsen gönlüm biraz da Gaming kasada fikirlerinzi merak ediyorum artıları nelerdir eksileri nelerdir.

O bilgisayar yeterli olur ancak okulu bitirdikten sonra yaklaşık 11.000 TL'lik yüksek RAM'li bir laptop a ihtiyacın olur.

Şu anda 1500 dolarlık bir bütçem var sizce laptop mu tercih edeyim Gaming kasa mı şahsen gönlüm biraz da Gaming kasada fikirlerinzi merak ediyorum artıları nelerdir eksileri nelerdir.
Bir mühendis adayının yanından ayırmaması gerektiği yegane unsur bilgisayarıdır. Bu yüzden ultrabook tercih etmeniz kolaylık açısından hayati öneme sahip. İş görecek bir ultrabook alıp masaüstü işini sonra kurarsınız. Zaten çok boş vaktiniz olmayacağından oyun kasası işini erteleyin derim. İyi bir ultrabookta da orta derece oyun oynarsınız.

Şu anda 1500 dolarlık bir bütçem var sizce laptop mu tercih edeyim Gaming kasa mı şahsen gönlüm biraz da Gaming kasada fikirlerinizi merak ediyorum artıları nelerdir eksileri nelerdir.
Laptop soğutmaları çok başarılı olmayabiliyor. Taşınması kolay böyle bir avantajı var. Çok seyahat eden biri değilseniz kasa alın daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…