Yazılım mühendisliği için laptop mu masaüstü mü?

Yazılımcılar üni'ye çok PC götürüyor mu? Birazda sorum bu.
Not: Yurtta kalmayacağım ilk seneden evdeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fakültede ahım şahım bir bilgisayara gerek yok açıkcası. Sadece grafik işleme dersinde biraz lazım oluyor gerisinde not almaktan başka bir iş yapılmıyor. Zaten fakülte LAB derslerinde okulun bilgisayarlarını kullanacaksınız. 4-5 bin liralık masaüstü alıp 2-3 bin lirayada laptop alıp kullanabilirsiniz. Tabii bu benim fikrim. Yurtta kalacaksanız masaüstü sokamayacağınız için masaüstüne verdiğiniz parayı laptopa yatırın. Kafanız rahat etsin.

Ben bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Laboratuvar derslerinde zaten okulun bilgisayarlarını kullanacaksınız, bize isteğe göre kendi bilgisayarlarımızı da getirebileceğimizi söylemişlerdi. Tabi sınıfın %90'ı getirmeye gerek duymuyordu. Bazen slayt ödevleri falan oluyor onun için de, ya hocanın bilgisayarından sunum yapılırdı, ya da mangal yürekli bir arkadaşımız bizim için kendi bilgisayarını getirmiş olurdu. 3 sene içerisinde okula bilgisayarımı götürdüğüm gün sayısı 20 gün falandır. Sınavlardan önce çalışmak için götürmüştüm.

Tabi yine de değişiklik gösterebilir, ben sana kendi tecrübelerimi anlattım.

Ben olsam ucuz bir laptop alıp VDS kiralardım/alırdım. Çünkü yazdığınız kodları çalıştırırken işlemci gücüne ihtiyaç duyarsınız, büyük çaptaki çalışmalar için de laptop işlemci gücü zor olabilir. VDS işini araştırın derim. Grafik tasarım falan olacaksa alacağınız dizüstü bilgisayarın grafik işlemcisine önem verin. Grafik tasarım için VDS'e güvenmeyin. Ama Visual Studio gibi yazılımlar için VDS daha mantıklı geliyor bana.

Ya aslına bakarsan bu durum senin ders programına göre değişiyor. Örnek veriyorum; gün içerisinde 3 saatlik boşluğun varsa bunu yapabilirsin. Lakin arkadaş ortamın olacağı için çok gerek duyacağını sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…