Yazılım Mühendisliği için MacBook Önerisi

Ccebur

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Her ne kadar sınava daha 1 senem de olsa bir MacBook sahibi olmak istiyorum üniversite için. Gündelik hayatıma da büyük katkısı olacağını düşünüyorum ancak ana odağım yazılım konusu. Sizce MacBook Air işlerimi halletmemde sorun çıkarır mı? İlle de Pro mu alayım? Bütçe sıkıntım yok ancak işimi Air ile görebileceksem de 3000₺ fazla vermek istemem. Sizin öneriniz nedir? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook Air işinizi rahatlıkla görecektir. Pro modelleri genellikle video montaj-tasarım gibi işlerle uğraşanlar için üst seviyede tasarlanmış bir laptop. Ayrıca Air modelindede rahat rahat Photoshop, illustrator gibi programları rahatça kullanırsınız. İllede MacBook almanıza da gerek yok. İşinizi görecek 4000-5000 TL'ye Windows laptopda alabilirsiniz tercih size kalmış.

Yazılım düşünüyorsan içinde SSD bulunan herhangi bir laptop bile yeter sana. Ayrıca yazılım programları genellikle Windows ortamda çalışıyor diye biliyorum.

Hayır sorun çıkartmaz. Bu yazdıklarınızdan çok daha düşük sistemlerle de yazılım geliştirmek mümkün.

Yapmak istediklerimi daha ucuz bir cihazla ucuz yollu halledebileceğimi biliyorum fakat genel olarak Mac cihazların Windows cihazlara oranla daha uzun ömürlü ve stabil olduğunu biliyorum. Ek olarak Apple ekosistemine dahil olma avantajını da kullanmak istiyorum. Alacağım dönemlerde ani karar değişikliği yaşamazsam büyük ihtimalle Air alacağım, teşekkür ederim hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…