JETTİN ULTİSİ
Hectopat
- Katılım
- 19 Aralık 2020
- Mesajlar
- 1.183
- Çözümler
- 4
Hocam o zaman imkansız gibi birşey. YKS sınavında bile bu kadar zorlanıyorsam. DGS sınavını düşünemiyorum.Dgs de zaman ve kontenjanlar çok az. 2 -3 kontenjan açıyor üniler bi 8 bin falan yapman lazım ben 38 netle 13bin yaptım istatistik ve bilgisayar bilimleri kazandım mühendislik kazanamadım
Yks'de mat 2 ve fizik vb derslerden de sorular var. Burada sadece mat 1 var. Benim sıkıntım meslek çıkışlı olduğum için ve biraz da yanlış çalıştığım için az yaptım. Sen güncel kaynaklardan bol soru ve deneme çözersen yaparsın.Hocam o zaman imkansız gibi birşey. YKS sınavında bile bu kadar zorlanıyorsam. DGS sınavını düşünemiyorum.
Arkadaşlar selam ben bu sene mezuna kaldım. Okumak istediğim tek bir bölüm var o da yazılım mühendisliği. Başka bir bölüm okumak istemiyorum. Bu sefer de sayısal bölümüne çalışıyorum fakat çok zorlanıyorum. Gerçekten bayağı bir zorlanıyorum. Bildiğim kadarıyla başka bir bölümden gidilmiyor. Yazılım mühendisliği için üniversite şart mı? Bu konularda biraz cahilim konuya vakıf arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yazılım mühendisliği değil lakin bilişim sistemleri ve teknolojileri gibi bir bölümdeArkadaşlar selam ben bu sene mezuna kaldım. Okumak istediğim tek bir bölüm var o da yazılım mühendisliği. Başka bir bölüm okumak istemiyorum. Bu sefer de sayısal bölümüne çalışıyorum fakat çok zorlanıyorum. Gerçekten bayağı bir zorlanıyorum. Bildiğim kadarıyla başka bir bölümden gidilmiyor. Yazılım mühendisliği için üniversite şart mı? Bu konularda biraz cahilim konuya vakıf arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Mühendislik matematiği bildiğim dersler şu şekilde@bitwise hocam bahsettiğiniz matematik eğitimi evde alınabilir türden bir eğitim mi? Kişisel çaba ve internet ile yani.
"Sayisal bolumune calisiyorum" ne demek tam olarak? Eger sayisal alanlarda basarili degilsen yazilim muhendisliginde de basarili olman dusuk ihtimal. Hayallerini kirmak istemiyorum ama gercek bu.
Yazilim muhendisligi için uygun bir aday oldugunu dusundurten nedir sana, istiyor olmanin disinda? Eger kendine uygun olmayan bir meslek secersen hayat boyu mutsuz olursun.
Sorunun cevabi da evet, muhendislik fakultesi bitirmen ya da farkli bir branstan gelip de muhendislik alaninda yuksek lisans yapman gerekiyor muhendis olabilmen için.
Piyasada "developer" olarak calisman için diploma sart degil.
Ama matematigi beceremeyen bir insan iyi developer olamaz, tercihini sorgulamali. ( matematiginin kotu olmasi beceremedigin anlamina gelmez, sallamamissindir belki sadece )
Yazılım mühendisliği değil lakin bilişim sistemleri ve teknolojileri gibi bir bölümde.
Okuyup mezun bir yazılımcı olursan yazılım uzmanı ünvanın olur. Ben kitap falan uğraşmayacağım dersler yazılım ağırlıklı olsun diyorsan bilişim sistemleri ve teknolojileri okuyabilirsin. Hem okul okumuş olursun yani. Önünde açılmış olur.
Norveçli türk Bir yazılım mühendisinin yazdığı e-kitap var 10 tl idi orada matematikle ilgili olan bir kısmı var onu oku derim.Peki bu durumda matematiğe çalışmanın bir anlamı yok o zaman. Aslında bu dediklerinize üzüldüm biraz. Yani sizde bana doğruları söylüyorsunuz. Ayrıca teşekkür ederim yardımınız için. Bir de kendimi tam anlamıyla matematiğe versem başarılı olur muyum? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Sizin de tavsiyenizi gözden geçireceğim. Teşekkür ederim ilginiz için.
Peki bu durumda matematiğe çalışmanın bir anlamı yok o zaman. Aslında bu dediklerinize üzüldüm biraz. Yani sizde bana doğruları söylüyorsunuz. Ayrıca teşekkür ederim yardımınız için. Bir de kendimi tam anlamıyla matematiğe versem başarılı olur muyum? Nasıl bir yol izlemeliyim?
@bitwise hocam bahsettiğiniz matematik eğitimi evde alınabilir türden bir eğitim mi? Kişisel çaba ve internet ile yani.
Hocam çok doğru söylediniz bende yapay zeka alanında ilerlemek istiyorum :d o yüzden matematik şart. Ama diğer alanlar dediğiniz gibi 4 işleme dayalı genelde.Dediklerim kalp kirici olduysa ozur dilerim. Bu alanda ilerlemek isteyen herkesin super matematikci olmasina gerek yok. Bazi alanlar disinda ( oyun motoru, yapay zeka, simulasyon, algoritma analizi, kriptografi, yazilim mimarisi vs) aslinda 4 islem disina cikmazsin. Fakat problem su ki matematigi yapamayan insan dogru durust algoritma da olusturamaz. Bir matematik problemini cozmek icin yapacagin yaklasimin aynisini yapman gerekiyor yazilim problemlerini cozmek icin. Ayrica zaten saglam okullari kazanmak icin de iyi matematik bilmelisin.
Matematik nasil ogrenilir sorusu bence baska bir konuyu hak ediyor. Ezberlemeden, takildigin yerde daha da basite inerek ve mantigini anlayarak ogrenmelisin.
Evet, bence evde de ogrenilir. Hatta universitede anlatilan derslerin cogunu evde ogrenebilirsin. ( Grup projeleri, yazilim etigi vs gibi interaktif olmasi gerekenler haric )
Universitenin olayi biraz da hoca ~ ogrenci network'unu olusturmak. Ayrica senin ne kadar ogrendigini test etmek. Bilmedigin seyi bilmedigini bilemeyebilirsin her zaman.