Yazılım mühendisliği ile elektrik elektronik mühendisliği çift ana dal yapmak çok zor mu?

Yavuz Yalın

Femtopat
Daha fazla  
Selam. Yazılım mühendisliği kazandım bu yıl ve çift ana dal yapmak istiyorum hem ilerimi kariyer hayatımda isime yarar hem de networkumu geliştiririm diye düşünüyorum. Sorum şu yazılım mühendisliği okurken elektrik elektronik mühendisliği okuyabilir miyim yani zorluk imkansız olmaz değil mi?

Çalışana zor değil. Zaten çift anadal yaparsan okulun her türlü uzuyor sadece yazılım bittikten sonra elektrik elektronik derslerine odaklanman gerekir.

Dershane hocam her zaman yaptığın işte en iyisi ol derdi, tavsiye ederim bu mantık çok işime yaradı.

Zor olur. Ama imkansız değil tabii. Çift ana dalın şartları genelde ağır oluyor. Yan dal biraz daha o açıdan rahat. O yüzden yan dal da yapabilirsin. Ama diploma verilmiyor ana dalın gibi. Bence onun yerine TEKNOFEST, TÜBİTAK gibi yerlerde proje yap ya da okurken staj yap.

Cift ana dal bunlardan daha iyi gibi geliyor savunma sanayinde çalışmak istiyorum orada elektrik elektronik mühendisliği cok isteniyor yazılım da keza öyle.

Cift ana dal bunlardan daha iyi gibi geliyor savunma sanayinde çalışmak istiyorum orada elektrik elektronik mühendisliği cok isteniyor yazılım da keza öyle.
Yani ben mühendis olarak sana tavsiyem bu yönde. İyi bir ortalama ve sağlam projelerle giremeyeceğin yer yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…