Yazılım mühendisliği M.T.O.K netleri neden böyle?

Maxima3310

Centipat
Daha fazla  
Meslek
intern

Bu tabloda kırmızı yerleri açıklayabilecek olan var mı? Ben anlamadım bu netler niye böyle?

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme öncelikle ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir.

Bende meslekteyim yeni öğrendim peki o netler son girenin netleri mi?

5-6 yıl önce araştırmıştım bunu. Bundan 10 yıl öncesine kadar lisede meslek okuyanlar 2 yıllığa sınavsız, 4 yıllığa ise sınavla girip kendilerine özel kontenjanlar ile girebiliyordu bölümlere bunlarda M.T.O.K oluyor bu yüzden de netleri düşük fakat o kalkalı yaklaşık 7-8 yıl oldu. O yüzden yanlış hatırlamıyorsam 15-16'dan önce mezun olanlar girebiliyor sadece bu bölümlere, o yüzden pek sizi ilgilendirmiyor.

Son düzenleme:
Yani ben şu an mtaldeyim mtokdan yararlanamıyor muyum?

Yani ben şu an mtaldeyim mtokdan yararlanamıyor muyum?
Hocam benim dediğim sistem 5-6 yıl önceki sistem, o yüzden şuan ki durum nedir bilemiyorum güncelleme var mıdır vs.

Hocam senin için biraz araştırdım sanırım o mezun yılı kuralı kalkmış, yapman gereken sayısalda 300bin barajını geçmek ve tercihin tutmasını beklemek. Okuduğun bölümün üniversite devamını tercih edebilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…