Yazılım mühendisliği mi, bilgisayar mühendisliği mi?

15 yaşında, maalesef Türkiye'de yaşayan bir gencim. Hayalim bilgisayar ile ilgili bir mesleğim olması. Yazılıma ayrı, donanıma ayrı bir hevesim var. Hazır corona var, boş oturuyoruz, erkenden bir şeyler öğreneyim diyorum, C# öğreneyim diyorum, sonra diyorum ki acaba işime yarar mı?
Bilgisayar mühendisliği diyorum, bu sefer maaşı Türkiye şartlarında yeter mi diyorum.

Sizce ne seçeyim? Etik hack işlerine falan da merakım var ama bilgim yok. 8 yaşından beri hack olaylarına falan fazlasıyla araştıran biriyim. Kali Linux etik hackerlık öğreneyim diyorum, Python script kullanıyormuş. Ben de C# öğrenmeyi planlıyordum. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği arasındaki çizgi biraz şeffaf ancak ileride profesyonel olarak sadece yazılıma odaklanmak istiyorsan yazılım mühendisliğini tercih etmelisin.

Daha 15 yaşından; hangi dili öğrensem, C# mı öğrensem Python mu öğrensem, etik hacker mı olsam oyun programcısı mı olsam diye kendine dert etmek birçok liseli gencin sabırsızlıktan kaynaklı yaptığı hatalardan birisi. Şu anlık hangi alana yöneleceğini kesin olarak seçmeni gerektiren bir durum yok, en basit yoldan yani Python öğrenerek algoritma mantığına iyice aşina olabilir veya C# öğrenip nesne tabanlı programlama mantığını kavrayabilirsin. Hangisini istersen, karar sana kalmış. Şu an hangi dili öğrendiğinin bir önemi yok, hangisi sana daha aşina geliyorsa onu öğrenebilirsin. Tabii ki üniversite için hazırlanmayı da unutmadan.

Keza bu da yapılan hatalardan birisi. Üniversiteye geçince hangi alanda ilerleyeceğini belirlemek için veya bir dilde profesyonelleşmek için bolca vaktin olacak. Üniversite sınavına çalışman gereken yıllarda yazılım teknolojileriyle boğulursan sınav vakti geldiğinde bildiğinle kalırsın.

Son olarak eklemek istediğin şey ise cümlelerinde sıklıkla kullandığın "maalesef Türkiye", "Türkiye şartları" ifadeleri, senin bahanelerin olmamalı. Türkiye'de bu sektörün teknoloji devi ülkelerdeki kadar büyük olmadığını ve gelişmediğini hepimiz biliyoruz ancak karşılaşacağın her zorluğu ülkene bağlarsan bu işlere başlamanı hiç tavsiye etmem. Zira yazılım alanında kendini geliştirme konusunda iş tamamen sende bitiyor.

Bende aynı derecede meraklıyım başlığa soracak olursak Türkiye şartlarında bilgisayar toplsan yeter zaten ufak yazılım açısından bilgilerde öğretiliyor geçinirsin öyle

Yazılımsa bilgisayar değil de biraz daha kod odaklı. Yani daha içeri girıyorlar.

Tanıdıklarım kolay başlangıç seviyesinden başladı temelini HTML gibi kodlarla attı eğer yazılım üzerine bir lise okumuyosan zaten lisedede o kadar pek bir şey öğretilmediğini biliyorsak önerim dediğim gibi bir planlamayla kendini nerede gördüğünü belirlemek belki bir oyun belki bir site tasarımcısı belki de çaplı bir şirkette geliştirici mi olmak istiyorsun

Arkadaşın dediği gibi üniversiteye hazırlanmalısın bir ilk okuldan beri öğretilen inglilizceni geliştmemiz için bolca zaman var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…