Yazılım mühendisliği okunur mu?

Mühendisliklerde en önemli olan şey tecrübe ve bilgi diyorlar. Kendinizi bayağı geliştirmeniz gerekir. Aynı zamanda dikkatli olmalı, yeniliklere açık olmalı, yabancı dile tamamen hakim olmalı ve mesleğe aşık olunmalıdır. Eğer bu özelliklere sahipseniz okunabilir bence.
Okuyacağım üniversitenin puan veya nitelikleri önemli midir?
Hayır. Üniversite sizin kendinizi geliştirme seviyeniz kadar önemli değil meslekte.

Bilgisayar mühendisleri Türkiye'de yazılım mühendislerinin işlerini yapıyor. Kendini geliştirirsen açıkta kalma imkanın yok. Bir bilgisayar mühendisi olarak bir firmada Java Developer pozisyonunda çalışıyorum. Yazılım mühendisliği işi. Yani Türkiye şartlarında ki okuduğum dönemde puanları da düşüktü, yazılım mühendisliği tercih edilebilir. Fakat her şey sende bitiyor.

Üniversitelerin tabii ki eğitim farkı var fakat öğrenci kendini gelişmeye kapatırsa istediği kadar iyi anlatılsın geçmez. Olabildiğince iyi eğitim veren üniversitelere gitmeye çalış.

Okuyacağım üniversitenin puan veya nitelikleri önemli midir?
Evet; Ege üniversitesi ile Sivas cü bir değildir. Oturup okulun rektörlerinin alanlarına bakın önce rektörler eğer bil müh. ya da yazılım müh. alanında doktora vb. yaptı ise o üni iyidir, ha başka alandan getirilmiş ise o üni kötüdür.

Bu yanlış bir düşünce, üniversite çok faydalı olabilir.

Dediğim gibi "yağ abi oyun yaparız" kafası ile başlayacaksanız hiç tercih etmeyin, iyi günler.
Üniversite faydalı fakat bazı insanlar kendini çok iyi geliştirerek üniversite olmadan dünyanın en iyi yazılımcılarından olmuştur. O yüzden mühendisliklerin genelinde hiç birşey tecrübe ve kendini geliştirme kadar önemli değil. Çünkü üniversite okumuş ama kendini geliştirmemiş aç gezen bir sürü yazılımcı da var.

- Evet okunur.
- Muhendislikte, ozellikle meslekteki ilk 10 yilinda okudugun okul cok onemli. "Universite cok onemli degil " lafini iyi universite bitirmemis insanlarin agzindan duyuyorsan umursama. Sonrasinda tecrube one ciksa da yine de saglam egitim her seyin temeli.
- Sayisal yonun guclu degilse iyi bir universiteye giremezsin, girsen de mezun olamazsin.
- Yazilim gelistirme sektoru o kadar genisledi ki, piyasadaki islerin hatri sayilir bolumu icin fakulte bitirmene gerek yok. Ama kalifikasyon artmadan iyi maas bekleme. Acikta bile kalabilirsin.
- Yetenegin olan meslegi sec. Parasi bol diye ya da cool gorunuyor diye meslek secilmez. Unutma, belki omrunun 40 senesini bununla gecireceksin ve bu karari daha 20 yasina girmeden veriyorsun. Iyi dusun.

Hocam şu an ne mesleği yapıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…