Yazılım mühendisliği okunur mu?

Crowzz1903

Centipat
Arkadaşlar şöyle bir sorum olacak ailemin bir dükkanı var ve gelirimiz iyi. Ailemizin işini devam ettirmek istiyorum ve bir yandan yazılım işiyle uğraşmak istiyorum. Konu hakkında gram bilgim yok sadece işten çıktıktan sonra vakit buldukça freelance iş yapmak istiyorum. Bunu yapabilir miyim? Böyle siteler var mı diploma gerekiyor mu? Önerilerinizi bekliyorum.

Evet öyle siteler var mesela:

Bu dönemde yazılım sektörüne girilmesini pek mantıklı bulmuyor. Sektör o kadar doydu ki, artık iş bulmak çok zor. Bu durumun gelecekte de değişeceğini düşünmüyorum.

Eğer amacın sadece freelancer olarak çalışmaksa mühendislik okumana gerek yok. Udemy, YouTube gibi platformlardan aldığın eğitimler yeterli olacaktır. Dediğim gibi sadece freelance iş yapmak istiyorsan. Kendini iyi geliştirmen önemli, gelişimine odaklan. Kendini geliştirdiğin zaman muazzam iyi paralar kazanırsın. Sadece kendini geliştirmeye odaklan.

Bunun yerine e-ticaret yap ve kendini geliştir aylık kazancık 2 milyona kadar çıkabilir. Arkadaşımın babası 2 üniversite mevzunu e-ticaret yapıyor iyi kazanıyorlar.

Hocam böyle siteleri biliyorum da dolarla filan iş yapılan sadece yazılım siteleri var mı diye sordum.

Bu dönemde yazılım sektörüne girilmesini pek mantıklı bulmuyor. Sektör o kadar doydu ki, artık iş bulmak çok zor. Bu durumun gelecekte de değişeceğini düşünmüyorum.

Hocam dedigim gibi aile mesleğini devam ettireceğim onun yanında freelance olarak düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…