Yazılım mühendisliği okunur mu?

868757

Picopat
Yazılım mühendisi olmak istiyorum fakat sonuçlarından biraz endişeleniyorum. Mesela sürekli bilgisayara baktığınız için sürekli uykusuz ve halsiz olmuyor musunuz? Ya da gözünüz bozulmuyor mu?

Masa başı işlerini seviyorsanız olabilir.

İşim gereği 10 saat bilgisayar kullanıyorum. Ara verdiğiniz sürece hayır hiçbir şeyi etkilemiyor. Arada bir kalkıp yürümek başka işler yapmak gerekiyor. 10 saat full bilgisayar takılırsan tabii ki de halsizlik yorgunluk çöküyor.

Masa başı işlerini seviyorsanız olabilir.
Masa başı olup olmadığı önemli değil, bilgisayara sürekli baktığı için emin olamıyorum.

Teşekkür ederim, peki mavi ışığın bir zararı olmuyor mu?

Yazılım mühendisi olmak istiyorum fakat sonuçlarından biraz endişeleniyorum. Mesela sürekli bilgisayara baktığınız için sürekli uykusuz ve halsiz olmuyor musunuz? Ya da gözünüz bozulmuyor mu?

Ben ön lisans bilgisayar programcılığı mezunuyum. Diğer bir deyişle 4 yıllığın sıkıştırılmış hali diyebilirim. Yazılım konusunda HTML (sadece el ile programsız )web tasarım konusunda çok uzmanlaşamadım ama C# konusunda uzmanlaşmış birisiyim ya da birisiydim. Çok emek vermeniz gereken bir bölümdür, bazen 1 yazılım yazarken sadece kod içindeki 1 virgül (,) hatasından dolayı dahi bile 1 saat uğraştığımı bilirim. Tek başıma stok takip programını günde ortalama 5,6 saat emekle yazmam 1 ay kadar bir zamanımı almıştı. Zor iştir. Tercihlerinizi ona göre yapın.

Zor olsa da ben bunu seviyorum, ama işte bilgisayar ile bir işi olmasa direkt düşünmeden seçecektim, bilgisayara uzun süre bakmak olunca bi şüpheye düşüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…