Yazılım mühendisliği okunur mu?

nico044

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize selam. Ben 19 yaşındayım YKS 2026'ya hazırlanacağım ve Romanya vatandaşlığım var yani ab vatandaşlığım hedefim yazılım mühendisliği ki biraz temelim var o yüzden sizce yazılım mühendisliği TR de okuyup yurt dışında pasaportum sayesinde iş bulabilir miyim? Ya da herhangi bir işe girip çıraklık mı yapmalıyım?
Görüşlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim.

Yurtdışında iş bulmak istiyorsan üniversite olması gerekmez ama her zaman bir iş arayan listesinde filtrelendiğinde üniversite okuyanlar ve okumayanlar diye listelenir. İş bulup bulamaman da daha çok dil bilgin, sektöre hakimiyet, alanına hakimiyet ve geliştirdiğin projelerle ilgili.

Yazılım ve diğer bilişim bölümleri artık geçerliliği günümüzde tartışılıyor ve 2026'da sınava gireceksiniz. 4 sene diyelim minimum 2030'da mezun olacaksınız fakat o zamana kadar yapay zeka çoğu mesleği bitirmiş olacak ki zaten günümüzde bile artık bu bölümleri okumanın bir espirisi kalmadı. tek tuşla düşünmeden istediğin algoritmayı kodu vs. yazdırabiliyorsun. böyle bir teknoloji varken siz okulu bitirip ne yapacaksınız?

yerinizde olsam geleceğe dönük farklı bölümlere bakardım..

Arkadaşlar böyle bir şey yok merak etmeyin. İlginiz varsa, bu işin bilimini öğrenip öyle sektöre atılmak istiyorsanız kesinlikle okuyun. Bu yapay zeka işleri sadece bizim işimizi kolaylaştırdı, yerimizi doldurmadı bu gidişle doldurması da mümkün değil. Ben okurken de insanlar böyle konuşmaya başlamıştı mezun oldum 2 haftada iş buldum hala daha devam ediyorlar insanları meslekten soğutuyorlar. Zaten bu arkadaş gibi düşünürsek yaratıcılık ve fiziksel güç gerektirmeyen tüm işleri bir şekilde AI halledebilir. Şu anlık böyle bir durum yok. İlginiz varsa kesinlikle okuyun, güzel okullarda okumaya gayret edin. Güzel okul olmazsa da bol bol kod yazın, proje yazın, mezun olana kadar sektöre olabildiğiniz kadar hakim olun gerisi hallolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…