Yazılım mühendisliği okunur mu?

hero11cf

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba bu sene YKS'ye gireceğim sayısal bölümdeyim ve sıkı bir şekilde çalışıyorum. Ancak istediğim bölüm konusunda kafam çok karışık. Bir yanım tıp istiyor diğer yanım mühendislik. Tıp her ne kadar güzel olsa da 6 sene olması can sıkıcı bir durum. Mühendisliğe gelince de kod falan pek bilen birisi değilimdir ama bilgisayar ile bol bol vakit geçiririm. Yazılıma da ilgim vardır aslında hep öğrenmek isterim bana garip hissettirir. Bir de yurt dışı imkanı varmış yanlış bilmiyorsam. Yurt dışında da çalışmak isterim açıkçası özellikle staj için Amerika da falan büyük bir firmada çalışma fırsatı bulmak hayalim. Ama tabii bazı kişiler yazılımı önermiyor açıkta kalırsın, yapay zeka ele geçirecek diye falan. Siz ne diyorsunuz bu duruma? Başka bir mühendislik önerir misiniz yoksa düşüncem doğru mu? Cevap veren herkese teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba bu sene YKS'ye gireceğim sayısal bölümdeyim ve sıkı bir şekilde çalışıyorum. Ancak istediğim bölüm konusunda kafam çok karışık. Bir yanım tıp istiyor diğer yanım mühendislik. Tıp her ne kadar güzel olsa da 6 sene olması can sıkıcı bir durum. Mühendisliğe gelince de kod falan pek bilen birisi değilimdir ama bilgisayar ile bol bol vakit geçiririm. Yazılıma da ilgim vardır aslında hep öğrenmek isterim bana garip hissettirir. Bir de yurt dışı imkanı varmış yanlış bilmiyorsam. Yurt dışında da çalışmak isterim açıkçası özellikle staj için Amerika da falan büyük bir firmada çalışma fırsatı bulmak hayalim. Ama tabii bazı kişiler yazılımı önermiyor açıkta kalırsın, yapay zeka ele geçirecek diye falan. Siz ne diyorsunuz bu duruma? Başka bir mühendislik önerir misiniz yoksa düşüncem doğru mu? Cevap veren herkese teşekkürler.
Açıkta kalırsın diyenler kendisi olmuştur ama başaramamıştır. Sen çok çalışırsan yazılımla ilgili oyununu yaparsın koyarsın internete şansına göre patlar

Açıkta kalırsın diyenler kendisi olmuştur ama başaramamıştır. Sen çok çalışırsan yazılımla ilgili oyununu yaparsın koyarsın internete şansına göre patlar.

Mühendislik zaten kendini sürekli geliştirmen gereken bir bölüm diye biliyorum. Geliştirmezsen başarısız olursun yani. O yüzden ben de mühendislik ağır basıyor, tıp bölümünü altı sene boyunca okumaktansa dört sene mühendislik okuyup iki senede kendimi geliştirebilirim diye düşünüyorum.

Yazılım mühendisliği ABD'de geçerli bir meslektir ancak yapay zekânın gelişmesinden sonra AI/ML (Yapay Zeka / Makine Öğrenmesi), Data Science (Veri Bilimi), ve Data Engineering (Veri Mühendisliği) alanları önemli hâle geldi. Kendinizi bu alanlarda geliştirirseniz iş bulma potansiyeliniz artabilir.

O yüzden ben de mühendislik ağır basıyor, tıp bölümünü altı sene boyunca okumaktansa dört sene mühendislik okuyup iki senede kendimi geliştirebilirim diye düşünüyorum.

Paraya bakarsan tıp açık ara farkla daha iyi. TUS'a girme, yine de kamuya atanıyorsun. Güzel yanı bu ve akademisyen olursan yaptığın operasyonlar gibi şeyler güzel para getiriyor. Mühendislikte de para var. Ama hangisini seçersen sen bilirsin.

"Yapay zeka insanların yerini alacak bro anlarsın ya :D" gibi laflara girmeden kendi düşüncelerimi söyleyeyim hocam.

Türkiye'de bir şeyler yapmak istiyorsanız zor, her yer torpille alıyor ve yazılım mezunları gittikçe artıyor.

Kendinizi diğerlerinden farklı kılmanız lazım, kısaca çok iyi olmanız lazım ve mutlaka İngilizceyi ana dil gibi bilmeniz lazım. Öyle ya da böyle yurt dışı bana göre şart.

Elbette okunur, bölümünüzün en iyisi oldukça her bölüm iyidir.

Yazılım mühendisliği ABD'de geçerli bir meslektir ancak yapay zekânın gelişmesinden sonra AI/ML (yapay zeka / makine öğrenmesi), data science (veri bilimi), ve data engineering (veri mühendisliği) alanları önemli hâle geldi. Kendinizi bu alanlarda geliştirirseniz iş bulma potansiyeliniz artabilir.

Anladım zaten mühendislikte sürekli olarak gelişmemiz lazım diye biliyorum yoksa açıkta kalırız. Teşekkür ederim hocam.

Paraya bakarsan tıp açık ara farkla daha iyi. Tus'a girme, yine de kamuya atanıyorsun. Güzel yanı bu ve akademisyen olursan yaptığın operasyonlar gibi şeyler güzel para getiriyor. Mühendislikte de para var. Ama hangisini seçersen sen bilirsin.

Mesela plastik cerrahi de iyi para kazandırır ama 6 sene okumak falan zor geliyor hocam. Gerçi kazandıkta okuması kaldı 😅. Teşekkür ederim hocam.

"Yapay zeka insanların yerini alacak bro anlarsın ya :D" gibi laflara girmeden kendi düşüncelerimi söyleyeyim hocam.

Türkiye'de bir şeyler yapmak istiyorsanız zor, her yer torpille alıyor ve yazılım mezunları gittikçe artıyor.

Kendinizi diğerlerinden farklı kılmanız lazım, kısaca çok iyi olmanız lazım ve mutlaka İngilizceyi ana dil gibi bilmeniz lazım. Öyle ya da böyle yurt dışı bana göre şart.

Elbette okunur, bölümünüzün en iyisi oldukça her bölüm iyidir.

Teşekkür ederim hocam İngilizceyi derdimi anlatacak kadar iyi bilen birisiyimdir tabii ki de ana dil seviyesinde değil o yüzden üniversitede hazırlık okurum ya da İngilizce kursuna giderim. Sürekli kendimizi geliştirmemiz gereken bir yer o yüzden LinkedIn ve GitHub gibi yerleri aktif kullanmak lazım bu yerler iş konusunda da bayağı artı sağlar diye biliyorum.

Hocam bu senin ne kadar tuttuğunu koparan biri olduğun ile alakalı mantıklı bir tarafa yönelip kendini geliştirirsen okunur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı