Yazılım Mühendisliği Tercihi

Xample-47

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar herkese sonunda sınava girip tekrar net olarak buralara döndüm. Uzatmadan geçeyim, kusura bakmayın. :)

Evet istediğim bölüm uzun zamandır (liseye başladığımdan beri) yazılım mühendisliği gibi bir hedefim vardı. Belki hackerlık hikayeleri maceraları o yıllarda beni o isteğe ya da seçime yöneltti, belki hayatımda bulunan ve rolmodel aldığım bir kişinin bu işi yapıyor olmasından ötürü. Şuan neden seçtiğim ya da istediğim yönünde hangisi etkili bilmiyorum. Şimdi size soracağı bir/birkaç ufak soru var.
1- Yazılım mühendisliklerinde teknoloji fakülteleri ve mühendislik fakülteleri var. Bunlar arasında diplomada bir farkı yokmuş fakat teknoloji fakültesinde okuyanlar ekstradan 20 saat kadar uygulama görüyorlarmış ve 3 tane teorik dersi görmüyorlarmış. Yani ben teknoloji fakültesine gitsem o açıklar kapanır mı ya da tam olarak nasıl oluyor bunlar?
Başka soru vardı aklımda ama aklıma gelmedi. :)

Sıralamam pek iç açıcı değil 229656. sıradayım.

Not: Bilmeyenler için ekleyeyim, bu sene 0,5 net kuralı kalktığı için orta halli sayısalcıların önüne fazla sayıda eşit ağırlık öğrencisi geçti, ve puan türü 4'den (sayısal) 1'e düştüğü için şuan mühendisi de tıpçısı da aynı havuzda. Bunu da belirteyim yani asıl söylemek istediğim sadece geçen seneye göre kıyaslama yapacak olanlar için bir bilgi ekleyeyim dedim.
Bu işin içinde olduğunuz için rahatsız ediyorum sayın @BilgisayarKurdu beyciğim. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı