Yazılım Mühendisliği Üniversite Tavsiyesi

kellaman61

Megapat
Merhaba arkadaşlar. Ben web tasarım bölümünden bu sene mezun oldum. Bu seneki YGS ve LYS'deki puanlarım kötü. O yüzden bir dahaki seneye hazırlanma kararı aldım, dershaneye gideceğim. Yazılım mühendisliği düşünüyorum ve bu bölüm için en iyi üniversiteler hangisidir acaba? İlk başlarda Bahçeşehir Üniversitesi düşünüyordum fakat araştırmalarım sonucu biraz şişirme bir üniversite gibi geldi. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Gerçekten çok çalışıp istanbuldaki o köklü boğaziçi, marmara gibi üniversiteleri kazanmayı hiç düşündün mü? Orayı kazananda insan sende insansın. Kendine güven ve herşeye çalış kazan şu üniversiteleri..

Gerçekten çok çalışıp istanbuldaki o köklü boğaziçi, marmara gibi üniversiteleri kazanmayı hiç düşündün mü? Orayı kazananda insan sende insansın. Kendine güven ve herşeye çalış kazan şu üniversiteleri..
Bahsettiğin köklü üniversitelerde Yazılım mühendisliği lisans programı olarak yok.

Soruya gelecek olursak: Bahçeşehir üniv. %100 burslu olarak puanı ve sıralaması en yüksek Yazılım mühendisliği bölümüne sahip. Tabiki %50 ve ücretli puanları çok düşük. Ancak üniversitenin Akademik eğitiminin kötü olduğunu düşünmüyorum.
Yazılım'da iş biraz kişiye düştüğünden bu konuda kendini geliştirmek istersen ve gerekli çabayı sarf edersen sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Benim bir tanıdığım Doğu Akdeniz üniv.'den mezun oldu. bildiğim kadarıyla orada bilg. müh. okudu sonra Bahçeşehir'de yazılım üstüne yüksek lisans yaptı. Bir şekilde kendini geliştirdi, yakın zamanda yurt dışındaki bir şirketle olumlu geçen iş görüşmesi sonunda yurt dışına çıkacak ve şuan hayatından memnun.

Araştırmaya kesinlikle devam et ama ederken internette gördüğün her şeye inanma. mümkünse internet dışından; okuyanlara sorarak, akademik kadroyu ve bölümün başarılarını inceleyerek bak. Ders programını inceleyip tanıdığın yazılım müh. varsa ona sorabilirsin nasıl olduğunu, başka okulların programı ile kıyaslayabilirsin vb.

Eğer kararsızsan ve araştırma yapacaksan, kapsamlı bir tane yap. Ve bir sonuca hala varamazsan muhakkak üniversite tercih fuarına git; gerekirse bütün üni'lerle görüş ve merak ettiğin ne varsa sor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı