Görkem Say
Terapat
- Makaleler
- 1
Bende onu anlatmaya çalışıyordum 30 lu yaşlarda 300.000 üstüne çıkan bir ton insan var amerikada.
Avrupada çok daha düşükmüş gibi gözükebilir ama avrupanın iyi tarafı maaşınızdan vergiyi çıkarınca maaş yarıya düşmüyor yani gene aynı hesap avrupadada iyi para alıyorsunuz aslında.
Yorumunuza verebileceğim tek tepki gülmek efendim, Bu forum yalanla, boş bilgiler ile, doğru bilenlerin yalanlandığı, yanlış bilenlerin etiket aldığı bir foruma dönmüş. Yazılım konularına Rep'imin 55 bin olduğu bir forumdan devam edeceğim, forumdan beni soğuttuğunuz için teşekkürler, Sacrimoni, konu açacakken iyi bir araştırma yap bir dahakine.300K üzerine çıkamıyor demişsin. ABD’de senior bir mühendis için 300K para değil. Yurtdışının neresi olduğuna göre değişir.
O fotoğraftaki parayı alan şeflerin oranı baya düşüktür hocam bence Marco Pierre gibi bir şey olmak lazım yani. Yazılımda okusam bana şeflik kapısı kapalı değil 35 yaşımda birden geçerim belki belli olmaz.Bunun yanına yurt dışında mutfakta tutunmak öyle basit değil. İyi eğitim almış bir aşçı olarak iyi olan restoranların mutfağına girmek isteyeceksin ve doğal olarak yüksek gelirler oralardan gelecek. Bu restoranların da bir şeften beklentisi tabii ki de yüksek ve kusursuza yakın bir işçilik olacak.
Ortalama bir restoranda çalışan şef ile iyi bir restoranda çalışan şefi kıyaslayamazsın.
Sen ne kadar iyi ve prestijli bir yerde çalışırsan o kadar çok kazancın olur. ABD'de iyi bir restorandaki baş şef aylık 150-200k yapabilecekken ortalama bir yerdeki baş şef 60-70k yapabilir.
Yıllık ortalamadan bahsediyor arkadaş.
Anlatamadım ne yazıkki.Bunun yanına yurt dışında mutfakta tutunmak öyle basit değil. İyi eğitim almış bir aşçı olarak iyi olan restoranların mutfağına girmek isteyeceksin ve doğal olarak yüksek gelirler oralardan gelecek. Bu restoranların da bir şeften beklentisi tabii ki de yüksek ve kusursuza yakın bir işçilik olacak.
Ortalama bir restoranda çalışan şef ile iyi bir restoranda çalışan şefi kıyaslayamazsın.
Sen ne kadar iyi ve prestijli bir yerde çalışırsan o kadar çok kazancın olur. ABD'de iyi bir restorandaki baş şef aylık 150-200k yapabilecekken ortalama bir yerdeki baş şef 60-70k yapabilir.
Yıllık ortalamadan bahsediyor arkadaş.
Yorumunuza verebileceğim tek tepki gülmek efendim, Bu forum yalanla, boş bilgiler ile, doğru bilenlerin yalanlandığı, yanlış bilenlerin etiket aldığı bir foruma dönmüş. Yazılım konularına Rep'imin 55 bin olduğu bir forumdan devam edeceğim, forumdan beni soğuttuğunuz için teşekkürler, Sacrimoni, konu açacakken iyi bir araştırma yap bir dahakine.
Araştırmadan gelme diyen adamın dünyadan haberi yok bende anlamadım çokta ciddiye almamak gerek.Biraz araştırma yapsaydın ortalama maaş bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirdin. Ben senin için eyalete göre olanı bile atayım hatta. İstediğine inanmakta özgürsün ama gelip de çamur atma.
Eki Görüntüle 1975292
Eki Görüntüle 1975294
O fotoğraftaki parayı alan şeflerin oranı bayağı düşüktür hocam bence marco pierre gibi bir şey olmak lazım yani. Yazılımda okusam bana şeflik kapısı kapalı değil 35 yaşımda birden geçerim belki belli olmaz.
Bak arkadaşım, senin attığın bilgiler aylık mı? Yıllık mı? Ona göre benim laflarım veya senin sözlerin doğru diye yorum yapacağım, aylık olarak 300k üstü maaş yapan, bilim insanı PI belgesine sahip insanlar hariç hiçbir yazılımcı yoktur! Genetik mühendislerinden birkaçı amazonda test için çalışıyorlar onların aylık maaşları 674k ona bir lafım yok.Biraz araştırma yapsaydın ortalama maaş bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirdin. Ben senin için eyalete göre olanı bile atayım hatta. İstediğine inanmakta özgürsün ama gelip de çamur atma.
Eki Görüntüle 1975292
Eki Görüntüle 1975294
2 saattir size dediğimiz rakamların YILLIK olduğunu açıklamaya çalışıyoruz ikimizde. Üsttede yazıyor. Neyse gözünüzden kaçmıştır heralde olur öyle şeyler.Bak arkadaşım, senin attığın bilgiler aylık mı? Yıllık mı? Ona göre benim laflarım veya senin sözlerin doğru diye yorum yapacağım, aylık olarak 300k üstü maaş yapan, bilim insanı PI belgesine sahip insanlar hariç hiçbir yazılımcı yoktur! Genetik mühendislerinden birkaçı amazonda test için çalışıyorlar onların aylık maaşları 674k ona bir lafım yok.
Bak arkadaşım, senin attığın bilgiler aylık mı? Yıllık mı? Ona göre benim laflarım veya senin sözlerin doğru diye yorum yapacağım, aylık olarak 300k üstü maaş yapan, bilim insanı PI belgesine sahip insanlar hariç hiçbir yazılımcı yoktur! Genetik mühendislerinden birkaçı amazonda test için çalışıyorlar onların aylık maaşları 674k ona bir lafım yok.