Hocam sadece giderek çalışmaya gerek yok ki evden de çalışabilirsiniz. Benim bölümümde bir doçent hocamız hem bizim okulda doçentlik yapıyor hem de yurt dışında bir firmada yazılımcı olarak çalışıyor. Tam görevini bilmiyorum ama okuldan aldığı paranın 2-3 katını aldığını söylemişti birebir sohbetimizde. Aynı şekilde yurt dışında staj yapmak da mümkün Home Office şeklinde çalışarak. Amerika gibi arada çok saat farkı olan ülkeler pek tercih etmese de bize daha yakın Almanya Londra gibi ülkelerde staj ve iş bulmak mümkün. Yazılımcılık giderek evden çalışmaya evriliyor. Bir de yazılım mühendisi sadece kod yazmayı bilen birisi değildir, okulda algoritma ve matematik gibi birçok şey de öğretiliyor. Bunları doğru bir şekilde öğrenmek imkansız değil ama tek başınıza yaptığınız zaman bir taraf eksik kalabiliyor. Ama sizin dediğiniz gibi kendinizi geliştirmek de mümkün. Mesela benim karşı komşum fizik mezunu ve kendi aldığı kurslarla yine yurt dışından bir firmada siber güvenlik uzmanı olarak çalışıyor. İşin ucu düzenli çalışma ve emeğe dayalı olsa da akademik eğitim ve diploma da fayda sağlayabiliyor.