Yazılım mühendisliği zor mu?

Mervenurz

Femtopat
Daha fazla  
Yazılım mühendisliği zor mu, pişmanlık mıdır?

Yazılım mühendisliği zor mu, pişmanlık mıdır?

Bence şu an için yazılım mühendisliği için üniversiteye gidilmez. İnternete çok fazla kaynak var. 4 yıllını heba edersin ve özellikle kötü bir üniversiteye gidersen. Bir aidiyet kazanmadandı dönersin. Farklı bir bölüm okuyup ve üzerine yazılım öğrenmek çoğu mühendislikte öğreniyorsun zaten az buçuk onları geliştirmek daha mantıklı örnek verim: Elektrik mühendisliği okuyup üzerine yazılım yapmak 10 numara olur. Nedense artık yazılımın sadece bir bölüm olarak kalması bana çok garip geliyor. İktisat mı okuyorsun ekstra Python öğrenirsin data chartlarını daha iyi yapıp ve kolay kontrol edersin ki genelde şirketler bu yönlü elemanları tercih ediyor.

Nereden baktığına bağlı. Matematik biraz zorlayabilir belki ama düzenli çalışma ile olmayacak şey değil. Gayet önü açık bir bölüm. Ayrıca yurt dışında çalışmak isterseniz de diploması gayet iş yapar.

Maalesef mavi vizesiz artık zor.

Maalesef mavi vizesiz artık zor.

Hocam sadece giderek çalışmaya gerek yok ki evden de çalışabilirsiniz. Benim bölümümde bir doçent hocamız hem bizim okulda doçentlik yapıyor hem de yurt dışında bir firmada yazılımcı olarak çalışıyor. Tam görevini bilmiyorum ama okuldan aldığı paranın 2-3 katını aldığını söylemişti birebir sohbetimizde. Aynı şekilde yurt dışında staj yapmak da mümkün Home Office şeklinde çalışarak. Amerika gibi arada çok saat farkı olan ülkeler pek tercih etmese de bize daha yakın Almanya Londra gibi ülkelerde staj ve iş bulmak mümkün. Yazılımcılık giderek evden çalışmaya evriliyor. Bir de yazılım mühendisi sadece kod yazmayı bilen birisi değildir, okulda algoritma ve matematik gibi birçok şey de öğretiliyor. Bunları doğru bir şekilde öğrenmek imkansız değil ama tek başınıza yaptığınız zaman bir taraf eksik kalabiliyor. Ama sizin dediğiniz gibi kendinizi geliştirmek de mümkün. Mesela benim karşı komşum fizik mezunu ve kendi aldığı kurslarla yine yurt dışından bir firmada siber güvenlik uzmanı olarak çalışıyor. İşin ucu düzenli çalışma ve emeğe dayalı olsa da akademik eğitim ve diploma da fayda sağlayabiliyor.

Hocam yazılım mühendisliği eskilerin tabiriyle İngilizce bilmek gibi bir durum oldu. Eskiden İngilizce bilsen iyi bir işin oluyordu yeni kuşak İngilizceyi bilmek nasıl iş sağlamıyorsa yazılım bilmekte artık eskisine nazaran yazılım tek başına bir şey ifade etmiyor. Evde kendi projesini yapacak fikre sahip ise o zaman durum farklı. ODTÜ- Boğaziçi gibi kaliteli üniversitelerden çıkan öğrencileri Almanya-Intel alabiliyor ve İngilizce ofis içi İngilizce konuşulduğu için ana dil problemimde bir nebze azalıyor fakat daha küçük firmalar için dil problemi çıkacak. Burada kalsada firmalar Türkiye'deki maaş şartlarını bildiği içinde eskisine nazaran o kadar iyi maaş vermiyorlar. Tek avantajı maaşını dolarla oluyor olman o iş kısmıda zaten tecrübeli elemanlar arasında yeni gelen elemanlara yer kalmıyor.

Tabii ki bu konuda katılıyorum. Ama yine de kendi kendini yetiştirmek herkesin yapabileceği bir şey değil bence. Bana şu anki tecrübelerinle 3 yıl önceye gideceksin üniversite okumayacaksın deseler bende 3 yıl önceye gider kendi başıma bir şeyler öğrenirdim çünkü neyi nasıl öğrenebileceğime artık az çok güveniyorum ama 3 yıl önce hiçbir fikrim yoktu ve üniversiteden çok şey öğrendim.

Ama yine de kendi kendini yetiştirmek herkesin yapabileceği bir şey değil bence.
%100 halksın. Ben kendim ne kadar geliştim bunu söylemem biraz ayıp olur ama üniversite çevremdeki arkadaşlarım hayata daha dolu gözle bakmam konusunda çok yardımcı eskiden maldım şimdi daha az malım.

%100 halksın. Ben kendim ne kadar geliştim bunu söylemem biraz ayıp olur ama üniversite çevremdeki arkadaşlarım hayata daha dolu gözle bakmam konusunda çok yardımcı eskiden maldım şimdi daha az malım.

Kesinlikle buna katılıyorum. Eskiden kendimi çok çalışkan vs zannederdim üniversiteye gelince hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. Bazı arkadaşlarım var sabah 8'de okula gidiyor akşam 10'da yurda gelene kadar ders çalışıyor TÜBİTAK projesi falan yapıyorlar. İnsan gördükçe en azından bir şeylere başlayası geliyor.

Bilgisayar ve Yazılımdan uzak durun illede içine gireceğim diyorsanız Yapay Zeka okuyun..

Yapay Zeka piyasayı domine ediyor. Firmalar işçi kıyımına devam ediyor. Bilgisayar Bilişim Yazılım okursanız İşsiz kalmanız muhtemel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…