Yazılım mühendisliğinde 3DS Max yeterli midir?

Makaleler
15
1-) Arkadaşlar yazılım mühendisliği istiyorum ama sadece kod mu yazılıyor? Yani 3DS Max gibi programları öğrenirsem alanım dışında mı kalır?

2-) 2022 yazında üniversite sınavım var, sizce sadece derslere mi yoğunlaşayım yoksa ders ve program olarak kendimi ilerletsem mi? Aslında sınavın olduğu yaz sınavdan sonra C++ çalışmaya başlayım diyorum. Hemde dersleri sabote etmez. Bilgisi ve fikri olan arkadaşlar paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

3DS Max modelleme programı, grafik tasarımcılar kullanır. Yazılımcılar ekip çalışması yapar işte Ahmet sen şurayı yap Mehmet sen şurayı yap sonra bunlar birleştirilerek proje haline getirilir. Kendini programlama dillerinde geliştirmen lazım. Algoritma mantığını öğren önce.

3ds Max modelleme/animasyon programı. Yazılımdan çok grafik bazlı bir iş. Bir mimar olarak yoğun olarak kullanıyorum ama bir yazılım mühendisinin pek işi olacağını sanmam. Amacın yazılım mı yoksa tasarım mı bunu belirle istersen.

Kariyer hedefin nedir bilmiyorum ama eğer bunların kullanılacağı bir şirkete girmek istiyorsan herkesin işinden biraz anlaman iyi olur, ileride yanına birini verdiklerinde "abi bu iş 1 haftada biter" dediği zaman "sen kimi yiyorsun 2 günlük iş bu" diyebilirsin . Tabi bu oturup uzmanlaş demek değildir ama az buçuk bilirsen işine yarar.

Algoritma öğrenmelisin bence derslerinde etkilemez kendini hem derslerde hem de yazılımda geliştirmiş olursun.

Şu an ben meslekte okuyorum web tasarımı ve proglamcılığı bize C# öğretiyorlar ama kendin önceden bir proglamlama dili öğrenmek işine cok yarar 2022 kadar birden fazla dilde öğrenebilirsin

Teşekkürler, peki nereden başlamalıyım algoritma öğrenmeye? Yani şu program algoritmadır buna çalış dediğiniz var mı o cinsten?

Teşekkürler, peki nereden başlamalıyım algoritma öğrenmeye? Yani şu program algoritmadır buna çalış dediğiniz var mı o cinsten?
Btk akademi kayıt olup oradan algoritma dersleri var udemyden ders alabilirsin

1-) Sadece kod yok yani en azından bence okunulabilir,genişletilebilir,test edilebilir olmalı
Design patternleri'nden söz etmeye gerek yok test süreçlerini(unit test) öğrenmelisin Architectural zaten Agile(scrum).

2-)Bence dersine çalış üniversite kazan sonra başla(tabi dersleri aksatmadan olur) üniversite olmadan olmaz olursa da kötü olur.

Ve kesinlik PDF ile çalış kitapta alabirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…