Yazılım mühendisliğinde üniversiteye herkes kodlama dili bilerek mi geliyor?

Yazılım Mühendisliği'ni bilmem ama,

Bilgisayar Programcılığı sınıfında sistemi açıp kapatmaktan aciz sınıf arkadaşlarım vardı. İlk dönem GANO 1.40 olunca saldı, Bu dönem GANO 1.38 xd.

Programlama bilmek çok önemli sayılmaz. Ama bilmek, seni bilmeyenlerin en az 10-20 adım öne atacaktır.

Mesela ben bu dönem HTML, CSS ve PHP derslerinin verildiği derslere neredeyse gitmedim. Zaten aynı bilgileri Lisede gördüm Birebir aynısı. Sadece Matematik farklı. Onda da MATLAB görüyoruz. İlk görüşte zor ama çok basit .

Özet: Çok fark etmez ama bilmen iyi olur

Yazılımı bilmem ama hangi bölüm olursa olsun okul sana müfredatı kadar verir. Is hayatında da mufredat yoktur. Ne bilirsen + olarak yaziliyor hanene. Üniversiteye ve bölüme boş gidebilirsin. Sorun yok. Biraz bilenlere göre geride olabilirsin ancak sen bölümünü seviyorsan bu açığı fazlasıyla kaparsın.

Lisede amacın iyi bir üniversite kazanmak olmalı. Yol C yok Java vs. ögrenmek olmamalı.

Sana öncelikle şunu söylim piyasaya mühendis diplomalı programcı yetiştiren üniversiteler var bir de mühendis yetiştirenler var. Sen hangisi olmak istiyorsun? Yazlım mühendisliği her şeyden önce bir mühendislik disiplinidir. Teknolojiyi geliştirme ve üretme gibi amaçları vardır. Üretilmiş teknolojiyi kullanmak değil! Burada arkadaşların bazısı fazla atıp tutmuş, kendi başarısızlıklarını veya çevreden duyduklarını herkese mal etmişler. Türkiyede teknolojimi geliştiriliyor yaa zaten diyenler olucaktır bana elbet, onlar hiç benle muhattap olmasın şimdiden söylim. Kısacası iyi bir Yazılım MÜHENDİSİ olmak zordur ve ciddi anlamda doğa bilimleri ve matematikten faydalanman gerekir.

Şuna emin olabilirsin teknoloji geliştiren ve üreten mühendislerin hepsi işte, okuldaki ders kitapları önünde açık çalışırlar. Yani okulda öğrendiğin bir işe yaramayacak zaten falan filan diyenlerin hepsi bilgisayar programcılığından öteye geçememiş mühendis diplomalı insanlardır. Udemy eğitimi almakla eşdeğer görür. Akademinin nedemek olduğunu, bilimsel gelişmenin nasıl sağlanıcağını falan bilmeyen asalak mühendislerle dolu bu ülke. Onlardan olmamak için çabala. Sonra kodlamayı falan düşün. Pogramlama dili MÜHENDİSLER için sadece bir araçtır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…