Bilgisayar Bilimlerinde biraz farklılık gösterebilir çünkü Mühendislik Matematiği yada Fiziği gibi bir ders yok. Çünkü bölüm mühendislik değil. Başka okullarda var mı bilmiyorum. İlk olarak orada açılmıştı belki şimdi başka okullarda da olabilir. Araştırmanı öneririm.
Eskiden olsa Bilg. Müh. derdim(derdik gibi) Ama günümüzde Yazılım Müh. bitirecen, Türkiye'yi terkedersin kardeşim, lotodan büyük ikramiye tutturmuş gibi. En değerli madenden bile daha değerli bu Yazılım Mühendisliği.
Celal Bayar var ama o Üniversite'ye bilmiyorum, Fırat Üniversitesi de çok uzakta onun için 9 Eylül Üniversitesini düşünüyorum ama bu bölümünde Bilgisayar Bilimleri olması yani Mühendislik olmaması ileri de iş arar iken sıkıntı yaşar mıyım, Mühendisten daha mı alt unvanda olurum ve daha mı az kazanırım gibi kafamda soru işaretleri var bunları cevaplayabilecek arkadaş var mıdır acaba Selam olsun onlara...
Arkadaşlar biraz öncede dediğim gibi bölümlere fazla takılmayın. Önemli olan kendinizi ne kadar yetiştirdiğinizdir. Eğer okuldan mezun olunca bomboş bir şekilde çıkarsanız okuduğunuz bölüm hiç bir şey ifade etmez. Önemli olan, sizin doğru şekilde çalışıp doğru istediğiniz işleri yapabilmektir.
Yoksa Bilgisayar Bilimleri ile Yazılım Mühendisliği arasında uçuk bir fark yok. Ve iş bulma konusunda sizi temiz ederim kimse Bilgisayar Bilimleri yada Yazılım Mühendisliği diye bakmayacak.
Kendini ne kadar iyi yetiştirirsen iş olanağı o kadar artar. Benim tavsiyem yazılım mühendisliği okuman. Yabancı dili halletmen. Okurken imkanın var ise bir yerde çalışman yönünde başarılar dilerim.