Yazılım mühendisliği gayet iyi ama okuyacağınız üniversite de önemli.
Her yazılımcı maalesef iyi hayat yaşamıyor. Benim çok fazla çalışan ve iyi maaş alamayan yazılımcı yakınlarım var. Yazılım alanında iş bulmak kendini geliştirmeye bağlı.
Galiba mavi diploma alamayacağım,şartlarına baktım eğitim hayatı boyunca başarılı not almalıdır yazıyor ben pandemiden dolayı 10. sınıfta coğrafyadan kalmıştım.
Udemy gibi kurslarla kendini geliştir. Okumak istiyorum dediğin mesleğin başlangıç sertifikalarını araştır. Google gibi birçok büyük şirket sınav yaparak sertifika veriyor, bu sınavlardan başarılı not alarak alabilirsin. Mesela siber güvenlik uzmanı olmak isteyen birinin öyle çok yüksek bir bölüm okumasına gerek yok. Ortalama bir üniversitede bilgisayar mühendisliği, bilgisayar programcılığı gibi bölümlerden mezun olarak elde ettiği sertifikalar ile iş bulabilir.
Hocam şuan en doğuda ki bilgisayar bölümü bile doldu resmen okulun prestiji çok önemli, ben de aynı yoldan geçtim... Biliyorum yani. İlk prestijli üniversiteleri kazanmak için adeta hayvan gibi çalışmak gerek.
Galiba mavi diploma alamayacağım, şartlarına baktım eğitim hayatı boyunca başarılı not almalıdır yazıyor ben pandemiden dolayı 10. sınıfta coğrafyadan kalmıştım.
Onu gayet açık bir meslek fakat kilit nokta sizde bitiyor. Öğrendiklerinizi tekrar etmezseniz unutabilirsiniz ve kendinizi geliştirmeniz gerek aranan kişi olmak için.
Merhaba bir Anadolu lisesinde 11. sınıf sayısalım.
Hedefin yazılım mühendisliği ama çevremdekiler o meslekten fazla para kazanamazsın en fazla girer fabrikaya çalışırsın diyorlar.
Sizce okusam ve diplomasını alsam iş bulabilir miyim özellikle yurt dışında?
Bu arada yazılıma merakım var kendi başıma bir şey öğrenmeye çalışıyorum.