Yazılım nasıl internet üzerinden öğrenilir?

715226

Centipat
Arkadaşlar, yazılım ile ilgili kendimi geliştirmeyi düşünüyorum ve bu sebeple internetten eğitimler almak istiyorum. Benim istediğim alan siber güvenlik fakat internetten kendime bir şey katabilir miyim bilmiyorum. İnternetten yazılım öğrenmek için illa paralı kurslar mı gerek? Veya bu ücretsiz eğitimlerle olabilir mi? Karşılaştıgım çoğu ücretsiz eğitim ya çok eski yıllara ait ya da çok kalitesiz bu yüzden size danışmak istedim. Bildiginiz bir eğitim veya herhangi bir öneri varsa beklerim.

İlk önerim, bu konunun başlığını forumda arayıp daha önce açılmış konulara bakmanız. Zaten yeteri kadar fikir sahibi olursunuz. YouTube'dan bir oynatma listesi bulun ve takip edin düzenli olarak.
Forumun kendi arama özelliği düzgün çalışmıyor. Google'a yapıştırıp sonuna Technopat ekleyin. Hatta eklemeyin, diğer forumlar ve sitelerdeki içeriklere de bakın.

Hocam Siber Güvenlik tarafındakileri bilmiyorum ama, C# tarafında ücretsiz olarak Murat Yücedağ var, üni yıllarımda baya faydasını görmüştüm, güncel olarak da paylaşım yapıyor. Eğer sadece siber güvenlik değil C#, SQL filan da ilgin varsa, öğrenmek istersen bir kanala göz atmanı tavsiye ederim.

Ücretsiz kaynak olarak Mehmet Dursun İnce'yi tavsiye ederim. Kendisinin Youtube üzerinde ücretsiz ve oldukça kaliteli içerikleri var. Siber güvenlik üzerine harika bir kaynaktır.

Teşekkür ediyorum. SQL ve C# siber güvenlik konusunda yardımcı olabilecek diller zaten

Devletin uygulaması var sanırım ismi BTK Akademi.

Teşekkür ediyorum. SQL ve C# siber güvenlik konusunda yardımcı olabilecek diller zaten
Bu alanda ilerlemek için tek bir dil yeterli olmayacaktır. Arı gibi her çiçekten bal almayı bilmeniz gerekiyor. Başlangıçta bir dilde ustalaşıp programlama konseptlerini kavramak gerekiyor. Zaten bu düzeyden sonra yeni diller öğrenmek bebek oyuncağı olacaktır sizin için.

İşe yarayacak bir uygulama mı sizce? Eğer kullanan varsa bilgi verirse sevinirim..
Zamandan yana çok problemin yoksa deneyebilirsin. Siber güvenlik alanındaki eğitimleri bitirirsen orda iş ilanları oluyor belki sana uygun bir iş bulabilirsin.

Olaya dil öğrenmek değil de bir proje yapmak olarak bak, sonuçta yazılım dilleri bir araçtır amaç değildir. Bu yüzden yapmak istediğin bir projeyi belirle ve bunu gerçekleştirebilmek için gerekli yazılım dillerini, kütüphaneleri vs. öğren.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…