Yazılım nasıl öğrenilebilir?

Ereszn

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben üniversiteyi yazılım mühendisliği ya da siber güvenlik okuyacağım. Evde çok vaktim oluyor. Üniversiteye daha çok var evde kendim öğrenebilir miyim, öğrenirsem neler yapabilirim? Bir de hangi dili öğrenmeliyim ilk olarak?

Üniversitelerde genellikle C, C++ ve Python öğretilir bunlardan biriyle başlayabilirsin tavsiyem C veya C++. Ayrıca algoritma öğrenmek okulda çok işine yarayacaktır.

Önerim Lua veya Python ile başlayabilirsiniz.

Üniversitelerde genellikle C, C++ ve Python öğretilir bunlardan biriyle başlayabilirsin tavsiyem C veya C++. Ayrıca algoritma öğrenmek okulda çok işine yarayacaktır.

Peki neler yapabilirim öğrendiğimde?

Peki neler yapabilirim öğrendiğimde?

Tamamen size kalmış. Ne yapmak istediğinize göre ileride bir alan seçersiniz ama başlangıç için bir dil öğrenmeye veya algoritma öğrenmeye başlayabilirsiniz. Udemy kursları öneririm. Benim aldığım kurslar şu şekilde Türkçe alt yazılar gerçekten kaliteli ve bir sorunla karşılaştığımda soru soruyorum cevap vermeleri çok uzun sürmüyor.

Yapmak istemeyeceğiniz kadar farklı alan var. Yapay zekaya yönelebilirsiniz, siber güvenlik istiyormuşsunuz bu alanda ilerleyebilirsiniz, web tasarımıyla ilgilenebilirsiniz (front end-backend gibi), mobil uygulama geliştirebilirsiniz, masaüstü uygulama geliştirebilirsiniz, oyun geliştirebilirsiniz vs vs. kısacası bilgisayarda yaptığınız en ufak bir davranış bile yazılımcıların sayesinde oluyor o yüzden çok kapsamlı bir soru. Bir alan seçtim başka alana yönelemem diye düşünmeyin bir tane dil ve alan seçin bu konuda ilerleyin. Eğer ne seçeceğinizde zorlanıyorsanız Python öğrenmesi de kolaydır kullanıldığı alanlar da geniştir onunla da başlayabilirsiniz.

Python kursundaki kadının konuşma tarzı pek hoşuma gitmiyor o yüzden 1.25X ile izliyorum. Ayrıca aşağıdaki kursu almıştım ama iade etmek zorunda kalmıştım ancak bu kişinin aksanı ve anlatış biçimi aşırı hoşuma gitmişti ilerleyen zamanlarda ondan da almayı planlıyorum.

yardımın için teşekkür ederim
Önerim Lua veya Python ile başlayabilirsiniz.
teşekkürler

Az çok öğrendim peki ya şimdi? GitHub hesabı açıp projelerimi mi paylaşsam?

Son düzenleme:
Yardımın için teşekkür ederim.

Teşekkürler.

Az çok öğrendim peki ya şimdi? GitHub hesabı açıp projelerimi mi paylaşsam?

Ben GitHub kullanmaya başlamadım daha ama neden olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…