Kanka sana önerim yapay zeka kullanrak öğren örneğin sana görev vermesin iste örneğin:
"Merhaba, ben yazılım öğrenmek istiyorum şu X yazılım dilinde başlamak istiyorum fakat zorlanıyorum rica etsem bana yardım eder misin? Şimdi olay şu ilk X yazılım dillerindeki başlıkları listele yani her konuyu öğrenme sırasına göre sırala sonra ilk konuyu ve onunla birlikte öğrene bileceğim konuları bana anlat ve konu hakkında bana 3 tana görev ver görevler beni test etsin ilk görev basit 2. orta 3 zor eğer yanlışım ya da eksik noktam varsa görevleri zorlaştır hadi başlıyalım"
Bunu yaz sonra örneğin Python öğrenmek istiyorum ilkonu yazdırmak tamammı o sana anlatacak konuyu falan sonra san 3 görev verecek.
1. görev= bu, ekrana "merhaba, dünya!" yazdır.
Print("merhaba, dünya!")
2.görev= değişken ata bu değişkeni yazdır.
X = X
Print(x)
3. birden fazla değişken yazdırma.
X = X
Y = y
Print(X, y)
Bunun gibi böyle daha aklında kalır.
Ama bak dokümantosyonları da ezberle.
Örneğin C++ Öğrenmek istiyorum ve chatgpt ye benim dediğim gibi söyledik ve böyle bir cevap verdi:
----------------------ALTAKİ YAZ CHATGPT ALINMIŞTIR
C++'a başlamak için sırasıyla öğreneceğin temel konuları belirleyebiliriz. İşte öğrenme sırasına göre C++ başlıkları:
1. Temel Kavramlar
- Değişkenler ve Veri Türleri
- Girdi ve Çıktı (Input/Output)
- Operatörler
- Koşul ifadeleri (if, else)
- Döngüler (for, while)
2. Fonksiyonlar
- Fonksiyon Tanımlama
- Fonksiyon Parametreleri
- Geri Dönüş Değerleri
- Rekürsiyon
3. Diziler ve Vektörler
- Statik ve Dinamik Diziler
- Vektörler (Vector)
- Dizi Manipülasyonu
4. Nesne Yönelimli Programlama (OOP)
- Sınıflar ve Nesneler
- Yapıcılar (Constructors) ve Yıkıcılar (Destructors)
- Encapsulation, Inheritance, Polymorphism
5. Bellek Yönetimi
- Pointerlar ve Referanslar
- Dinamik Bellek Yönetimi (new, delete)
- Bellek Sızıntıları (Memory Leaks)
6. Dosya İşlemleri
- Dosya Açma, Okuma ve Yazma
- Dosya Kapatma
7. İleri Seviye Konular
- Şablonlar (Templates)
- İstisna Yönetimi (Exception Handling)
- Standart Kütüphane Kullanımı (STL)
Şimdi, ilk konuyla başlayalım:
Değişkenler ve Veri Türleri.
Değişkenler ve Veri Türleri
C++ dilinde veriler, belirli türlerde saklanır. Bu türler, bellek üzerinde nasıl saklanacaklarını ve işlemler yapılırken nasıl kullanılacaklarını belirler.
Temel Veri Türleri:
- int: Tam sayılar için kullanılır. (Örneğin: int a = 5
- float: Ondalıklı sayılar için kullanılır. (Örneğin: float pi = 3.14
- char: Karakterler için kullanılır. (Örneğin: char letter = 'A'
- bool: Doğru ya da yanlış (true veya false) değerlerini tutar. (Örneğin: bool isTrue = true
- double: Daha hassas ondalıklı sayılar için kullanılır. (Örneğin: double price = 99.99
Görevler:
- Basit Görev: Bir int ve float değişkeni oluşturun, değer atayın ve bunları ekrana yazdırın.
- Orta Seviye Görev: Bir char ve bool değişkeni oluşturun. char değişkenine bir harf, bool değişkenine doğru/yanlış bir değer atayın. Sonra her iki değeri ekrana yazdırın.
- Zor Görev: int, float, char ve bool türlerini içeren bir program yazın. Kullanıcıdan bir sayıyı ve bir harfi girmesini isteyin. Girdiği sayıyı int türüne dönüştürün, harfi char türü olarak alın, bu bilgileri kullanarak ekrana anlamlı bir mesaj yazdırın.
Bu görevleri tamamladıktan sonra cevaplarına göre devam edebiliriz.