Yatay gecisle Yazilim muhendisligi bolumlerine gec derim ben.
Ancak mevcut bolumunde devam ederken; once programlamaya dair temel kavramlarla basla. Bunlar icin ders almana gerek yok ama bol bol arastirma yapman gerekecek ve Google kullanmayi ogrenmen lazim.
Bu kavramlar, sirasiyla (yazacagim sirayla da ogrenilebilir ancak bu sirayla ogrenmek zorunda degilsin, tek dogru yol/yontem bu degil yani) programlama nedir, bilgisayarlar programlari nasil anlar (calistirir), bellek nedir, temel algoritma, temel veri yapilari, stack ve heap nedir aralarindaki fark nedir, primitive typelar, sonrasinda bir genel programlama diliyle ortak kavramlar -degiskenler, sartli ifadeler (conditional statements, if-else, switch-case), donguler (loops, while, for, do-while vb.), fonksiyonlar-, programlama paradigmalari (nesne yonelimli programlama, fonksiyonel programlama, mantiksal programlama gibi), bunlarin diller uzerindeki uygulanislarina bakabilirsin, biraz daha karmasik algoritmalar ve veri yapilari ve bunlarin implementasyonlari, sonrasinda alana yonelik calismalara gecebilirsin.
Ben ideal programlamaya baslama yolunun bu oldugunu dusunuyorum. Bu cikarimi universitelerin (asagi-yukari) mufredatlarindan yaptim ve bu tarz seyleri ogrenmis bir sekilde programlamaya girildiginde kisilerin okuduklari kodu, yaptiklari seyi anlama becerileri yeterli geldigi icin bir dili yada alana yonelik konseptleri bu tarz kavramlari ogrenmemis kisilere kiyasla daha hizli ogrendiklerini dusunuyor/goruyorum.