Yazılım nasıl öğrenilir?

yağızsahin

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Yönetim bilişim sistemleri bölümü öğrencisiyim ve bölümümde yazılım aman aman öğretilmiyor. Burada öğrendiğimle de kalamam, o yüzden evde sıfırdan nasıl yazılım öğrenebilirim ve donanımlı bir hale gelebilirim?
Yazılım kursuna gitmek veya yazılım dersi almak şart mıdır?
Kısaca yazılımı öğrenmek için hangi adımlar izlenmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Udemy üzerinden giriş dersleri alabilirsin. Hakan Yalçınkaya'nın videoları fena değil. Zaten giriş seviyesinde bir eğitim ise, hangi derleyiciyi ne şekilde indirir ve kullanırsın diye göstererek başlıyor. Bunun dışında ücretsiz bootcamplere katılmayı dene.

Öncelikle "yazılım öğrenmek" diye bir tabir yok, programlama öğrenebilirsin. Bu işin en önemli aşaması ise meraktır daha sonra ingilizceyi belli bir yere kadar öğrenmektir. Çünkü pek fazla türkçe kaynak bulamazsın ancak ingilizcen ile ihtiyacın olanı Stackoverflow tarzı sitelerden öğrenebilirsin. Ders ve kurs gibi detaylar sadece yüzeysel şeyleri gösterir.

Hocam konuyla alakası yok biliyorum ama hangi üniversite de okuyorsunuz?

Udemy'den dersler alabilirsin ama paralı yani benim bildiğim ders bu sadece.

Yatay gecisle Yazilim muhendisligi bolumlerine gec derim ben.

Ancak mevcut bolumunde devam ederken; once programlamaya dair temel kavramlarla basla. Bunlar icin ders almana gerek yok ama bol bol arastirma yapman gerekecek ve Google kullanmayi ogrenmen lazim.

Bu kavramlar, sirasiyla (yazacagim sirayla da ogrenilebilir ancak bu sirayla ogrenmek zorunda degilsin, tek dogru yol/yontem bu degil yani) programlama nedir, bilgisayarlar programlari nasil anlar (calistirir), bellek nedir, temel algoritma, temel veri yapilari, stack ve heap nedir aralarindaki fark nedir, primitive typelar, sonrasinda bir genel programlama diliyle ortak kavramlar -degiskenler, sartli ifadeler (conditional statements, if-else, switch-case), donguler (loops, while, for, do-while vb.), fonksiyonlar-, programlama paradigmalari (nesne yonelimli programlama, fonksiyonel programlama, mantiksal programlama gibi), bunlarin diller uzerindeki uygulanislarina bakabilirsin, biraz daha karmasik algoritmalar ve veri yapilari ve bunlarin implementasyonlari, sonrasinda alana yonelik calismalara gecebilirsin.

Ben ideal programlamaya baslama yolunun bu oldugunu dusunuyorum. Bu cikarimi universitelerin (asagi-yukari) mufredatlarindan yaptim ve bu tarz seyleri ogrenmis bir sekilde programlamaya girildiginde kisilerin okuduklari kodu, yaptiklari seyi anlama becerileri yeterli geldigi icin bir dili yada alana yonelik konseptleri bu tarz kavramlari ogrenmemis kisilere kiyasla daha hizli ogrendiklerini dusunuyor/goruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…