Bir defa olaya dil merkezli yaklasmamalisin. Python, C#, Java, C, Go vs bunlar basit seyler.
Nasil algoritma gelistirilir, elindeki data nasil bir veri yapisinda tutulur, programlama paradigmalari neler; bilgisayarin calisma prensibi nedir, yazilan kod islemcide nasil execute edilir, network uzerinden nasil haberlesme yapilir, isletim sistemleri nasil calisir vs gibi genis bir bilgi dagarcigi olusana kadar ogrenim devam etmeli. Aslinda bu dediklerim matematik + ingilizce + algoritma + data structure + network + programming languages + operating systems + database systems derslerinin harmanlanmis hali.
Bu temel teknik bilgileri yazilim gelistirmenin diger tool'lari ile birlestirince git (scm) , shell scripting gibi ciddi proje gelistirmeye hazir hale gelmis oluyorsun.
Bu noktaya gelincesiye dek aslinda yegane amac bir dili kullanarak daha ufak bir alt kumeyi ogrenmeye yonelik proje gelistirme.
Cok buyuk amac -> Yazilim muhendisligi ogrenme
Ortanca amac -> Concurrency ve Threading ogrenme
Ortanca Amaca yonelik proje -> Birbiriyle mesajlasan chat uygulamasi yazma
Ortanca amac icin tercih edilen dil -> Hic farketmez
Ister Python ile yaz, ister Kotlin ile.
Normalde bu "Nasil baslarim?" konularina mesaj atmiyorum ama hevesli gordum, yardimci olur umarim.
Bu konularda bilip bilmeden atip tutan cok olur, dilden dile atlamani tavsiye edenler, sacma sapan kurslar onerenler ya da nasil baslayacaginin kariyerinin ilerdeki noktalari ile baglantili olmasi gerektigini sananlar ( web yazacaksan ileride PHP ile basla vs gibi ). O yuzden dogru analiz etmeye calis. Basarilar.