Hocalarım öncelikle merhaba, aslında yazılıma biraz merakım var ama dışarıdan bakınca da çok karmaşık görünüyor. Ayrıca nasıl öğreneceğimi nerede kullanacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yazılım kendi içinde belirli alanlara ayrılır, WEB backend ve frontend, oyun geliştiricisi, mobil uygulama gibi gibi uzanır gider. Diller de genelde istediğin bu alana göre belirlenir çünkü her dilin çoğunluklu hitap ettiği bir sektör ve kütüphane yoğunluğu oluyor. Aşağıda ilettiğim görsel biraz fikir sağlayacaktır sana.
Yazılım kendi içinde belirli alanlara ayrılır, WEB backend ve frontend, oyun geliştiricisi, mobil uygulama gibi gibi uzanır gider. Diller de genelde istediğin bu alana göre belirlenir çünkü her dilin çoğunluklu hitap ettiği bir sektör ve kütüphane yoğunluğu oluyor. Aşağıda ilettiğim görsel biraz fikir sağlayacaktır sana.
Bence iyi bir adım. Bende aynısını diyordum. Ben backend kısmını seçtim. O kadar eğlenceli ki anlatamam. Hatta YouTube hesabı açtım. İnternette yazılım öğrenimini kaliteli kişiden 600'e satıyor. Ben aynı kişiden öğrenip YouTube'a bedava yüklemeye başladım. Daha dün başladım. Merak edersen yazılım ile ilgili bilgiler var. Hesabımda giriş kısmında.
Hocalarım öncelikle merhaba, aslında yazılıma biraz merakım var ama dışarıdan bakınca da çok karmaşık görünüyor. Ayrıca nasıl öğreneceğimi nerede kullanacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam tabii ki öğrenilir, bir kere özgürlük sunar ama kendini tanıyıp girmelisin, yani hangi alanda olmak istediğini seçmen lazım öyle 2-3 günde öğrenilen bir şey değil, ilk ve tek tavsiyem İngilizce ve algoritmanın üzerine gitmen diyebilirim.