Çözüldü Yazılım öğrenirken sıralama algoritmalarını öğrenmeye gerek var mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Paralyzer

Megapat
Daha fazla  
Yazılım öğrenme sürecindeyim ve tavsiye edilen bir yolu izleyerek öğrenmekteyim. Henüz başlangıçtayım ve bu aşamada, "algoritma ve veri yapıları" konusunu öğrenmek var.
İzlediğim video serisinde (

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

) "Algoritma ve veri yapıları" konusu adı altında, quick sort, merge sort vb. sıralama algoritmalarını anlatıyor fakat bunları gerçek bir proje (örneğin web sitesi programlama) yaparken kullanacak mıyım? Bunu merak ediyorum, veya bana sadece dolaylı yoldan mı katkı sağlayacak bu öğrendiklerim? Zaman kaybediyor muyum emin değilim o yüzden tavsiyelerinizi merak ettim. Deneyimi olan kişiler cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım ögrenmekte programlama dili ögrenmek en basit kısım. Önemli olan dili iyi bir şekilde kullanıp problem çözebilmek. Bu sebeple veri yapıları ve algoritmalar konusu çok önemli. Bu tarz sıralama algoritmaları problemlere olan bakış açını geliştirecektir. Ayrıca kullanacagın yerler elbette sıralamaya ihtiyacın oldugu yerlerde olacaktır ancak bu tarz algoritmalar zaten önceden yazıldıgı için sadece fonksiyon olarak kullanırsın. Ancak içerigini ögrenip algoritma mantıgını kazanmak önemli.

Gerçekten dil öğrenmek asiri kolaylasiyor bir zamandan sonra

Gerçekten dil öğrenmek aşırı kolaylasiyor bir zamandan sonra.

Zaten daha önce bu bilince sahip değilken, direkt olarak Java öğrenmeye başlamıştım. Fakat bir arkadaş tarafından uyarıldıktan sonra yolu değiştirdim ve ilk önce bu konuları halletmeye karar verdim.

Algoritma mantığımın iyi olup olmadığını test edebileceğim bir site/program/test vs. var mıdır? Sorduğum soruda kastettiğim şey, üniversitelerdeki "İngilizce muafiyet sınavı" gibi, yani zaten bu konuda iyiysem zaman kaybetmeden programlama dili öğrenmeye geçeyim diye düşünüyorum. O yüzden kendimi sınamak istiyorum.

Son düzenleme:
Ek olarak, bazı sıralama algoritmaları, belli tipte verileri daha etkin şekilde sıralar.

Örneğin;
Quick Sort çoğu durum için hızlıdır.
Verinizin büyük kısımı zaten sıralı ise, Insertion Sort etkin çalışır.

Sıralama algoritmalarını çalıştığın zaman, bu farklılıkları da öğreneceksin ve elindeki veriye göre daha etkin olanları seçebileceksin.

Evet, bunu fark ettim dinlerken. Bundan da bahsediyorlar zaten videoda. Hepsinin farklılıkları var duruma göre. Nerede kullanacağına kişi kendisi duruma göre karar veriyor.

Kullandığın kaynak çok eski yazılım dünyası hızlı değişen bir sektör. Tavsiyem her konuda güncel kaynaklara bakman olur. Sonuçta bunlar kaç yıldır aynı olan temel şeyler. Ancak en basitinden adamın kullandığı IDE sürümüyle bugün senin kullandığın IDE sürümü arasında bile bir sürü fark var.

Farkındayım fakat sizin de dediğiniz gibi bunlar temel olduğu için anlatılanlarda bir değişiklik yoktur diye düşünüyorum. Hala geçerli sanırsam bu konular. Değişenler genelde diller oluyor.

Gelişmek için LeetCode gibi sitelerden problemler çözebilirsiniz. Onun dışında test edebilecek bir şey var mı bilmiyorum. Problem çözerken anlarsınız zaten seviyenizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…