Yazılım öğrenmek için hangi dilden başlanmalı?

4bdex24

Hectopat
Arkadaşlar şu an bilgisayar programcılığı okuyorum ve yazılım öğrenip proje yapıp hem para kazanmak hem de kendimi geliştirmek istiyorum ama hangi dilden başlamalıyım?

Python ya da C++ bence. 1 aydır python çalışıyorum, baya ilerlediğimi düşünüyorum. (Günde 30dk)

Kendim yazılımcı değilim ama zamanında araştırmıştım. Daha bir yazılım dalı seçmediysen C++, C#, Java ve Phyton gibi nesne odaklı dillerden başlaya bilirsin. Bunlar sayesinde algoritma ve yazılım mantığını çözersin.
Phyton çok kolay ama diğer dillere geçince biraz zorlana bilirsin. Çünki mantık biraz farklı çalışıyor.
Java ise çok zor ama sonradan öğrenmen gerekecek.
C++ ise ne kolay, ne zor ama çok kullanışlı ve gelişmiş bir dil. Çoğu mentor da bu dili tavsiye ediyor zaten ve bence tüm programcılar bilmeli. (Ben de bir gün başlasam C++ ile başlarım)
Fakat bir dal seçdiyseniz her dalın kendine has dilleri var.

Kendim yazılımcı değilim ama zamanında araştırmıştım. Daha bir yazılım dalı seçmediysen C++, C#, Java ve Python gibi nesne odaklı dillerden başlayabilirsin. Bunlar sayesinde algoritma ve yazılım mantığını çözersin.
Python çok kolay ama diğer dillere geçince biraz zorlanabilirsin. Çünkü mantık biraz farklı çalışıyor.
Java ise çok zor ama sonradan öğrenmen gerekecek.
C++ ise ne kolay, ne zor ama çok kullanışlı ve gelişmiş bir dil. Çoğu mentor da bu dili tavsiye ediyor zaten ve bence tüm programcılar bilmeli. (ben de bir gün başlasam C++ ile başlarım)
Fakat bir dal seçdiyseniz her dalın kendine has dilleri var.

Sağ ol dediklerini dikkate alacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı