Yazılım öğrenmek istiyorum

24953

Megapat
Arkadaşlar hayırlı akşamlar.

Ben yazılımcı olmak, yazılım dilini öğrenmek istiyorum ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum.
Örnek veriyorum siber güvenlik ile ilgili vb. gibi branşlara yönelmek istiyorum ancak ne yapmam gerektiğini, nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.
Kısacası güvenlik üzerine yazılım öğrenmek istiyorum, sızma uzmanıdır vs. unvanlar var

Ne yapmalıyım?
Nereden başlamalıyım?

Buyur hocam. Sık sorulan sorular kısmını inceleyebilirsiniz.

Güzel anlatmış.

Bir tık uzun.

Başladınmı.

Öncelikle bir dil öğrenmeye başlamanız tavsiyemdir. Kendinizi siber güvenlik vb. konularla kısıtlamadan bir dili güzelce öğrenmek üzerine eğitimler alabilirsiniz. Yazılım bir ağaç gibi dili öğrendikten sonra istediğiniz dala yogunlasabilirsiniz. Tavsiyem ikamet ettiğiniz yerde var ise yüz yüze eğitim sınıflarına dahil olarak eğitim almaya başlamanız. Online eğitimleri destekleyici olarak kullanmanızda da fayda var. Yüz yüze eğitimlerde anlik eğitmene soru sorabilme konforu yazılım öğrenirken çok rahatlatıcı. Diğer öğrencilerin katkıları soruları anlamada boşlukları çoklu doldurmanıza fayda sağlar hemde çoklu ortamda kendinizi ve eğitimdeki durumunuzu diğer kişilere göre değerlendirebilme imkanı olur.

Online eğitimlerin en büyük avantajı ve dezavantajı her an elimizin altında olması, bu sizi bir süre sonra iş ötelemeye yitebilir. Ancak yuzyuze egitimlerde mecburi itici kuvvetin etkileri egitimin 6-7. Haftalarinda cok rahatlatiyor. Bırakmak daha az mümkün oluyor.

Ama herşey bir yana tek gerçek, başlamak. Başlayın gerisi gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…