Yazılım öğrenmeye nereden başlamak gerek?

lokman369

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Ben 14 yaşındayım gelecekte yazılım mühendisi olmak istiyorum. Ben C# yazılım dilini öğrenmeye çalıştım fakat çok zor geldi. Sorum şu acaba yazılım öğrenmeye nereden başlamalıyım? İyi günler dilerim.

Her şeyden önce algoritma kurmayı öğrenip, problem çözme yeteneklerini geliştirmelisin. Ardından da İngilizce.

Bir hedefin ve projen olmalı. Ardından matematik problemleri çöz. Maksat soyut düşünmek, algoritmayı, beyninin çekirdeklerini zorlaman gerekecek. Python ile başlayabilirsin. Hem akılda kalıcı hem de en basit dil diyebiliriz.

Algoritma öğren. Problemleri çözme becerini geliştir. İngilizcede yazılımda önemli terimleri anlamak kod yazarken daha kolaylık sağlar. Dil olarak Python yerine C den başlamanı ve temel hesap makinesı, adam asmaca, gibi projeler yaparak C dilini tam anlamıyla öğrenmen. Diğer çoğu dilin temelini anlamanı sağlar. Ondan sonra her dilin kendi syntax ı olur ona göre geliştirirsin kendini. Ama dillerin mantıkları aynıdır ve bence en iyi şekilde C dili ile öğrenebilirsin bu mantığı.

Gelecekte yazılım mühendisi olmak istiyorsanız çalışmaya üniversite sınav konularından başlamanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…