Python ile başlayıp mantığı kavrayın ve Python'a az çok hâkim olduğunuzda hazır açık kaynaklı basit projelere bakıp onların nasıl çalıştığını, ne yaptığını kavramaya çalışın. Tamam, bu iş oldu.
Şimdi senin isteğin oyun yapmak. Bazı arkadaşlar “C# ile başlayın” demiş. Arkadaş, C#'ta mantığı çok zor anlarsın, hatta anlayamazsın neler döndüğünü. Önce Python ile basit kodlarla mantığı anlaman lazım. Sonra Unity kullanmayı öğrenmen lazım. Bak, C# öğrenme hemen. İlk olarak Unity kullanmayı öğren. Videolardan izliyorsan ve sürüm farklıysa çok sinir bozucu oluyor; videoda “şuraya tıklayın” diyor ama sende o yer yok ve çıldırıyorsun. (Bu arada Godot Engine ile de başlanılabilir, Unity'den daha kolay.)
Unity kullanmayı öğrendikten sonra C# öğreneceksin. Sonra ikisini de öğrendin mi yapmaya hazırsın. Küçük küçük projeler deneyeceksin. Ama şöyle bir şey var, çoğu yazılımcı mantığı kavramayı etik olmayan bir şey yaparken fark ediyor; mesela bir oyuna hile yaparken. O zaman çok iyi mantığı kavrıyorsun, checker veya hile yaparken. Ama önerim: Oralara girme.
Bu arada Python'da OpenCV ve PyAutoGUI kütüphanelerini kullanmayı iyi öğren. Çok güzel şeyler yapabiliyorsun. Python bana göre çok güzel bir dil. Her gece yatmadan “yarın ne gibi program geliştirsem” fikri geliyor ve o fikir geldikçe gece çok heyecanlanıyorum. Çok güzel bir his, mükemmel yani.
Konumuza dönelim: OpenCV kütüphanesi ekran görüntüsü almana ve onu kontrol etmene yarar. PyAutoGUI kütüphanesi ile mouse ve klavyeyi sen ellemeden kullanabilirsin. Ben bunu ilk öğrendiğim zaman çok güzel fikirler geliyordu aklıma.
Bu arada ben de Unreal Engine'den oyun yapmayı denemiştim.
Only Up oyununa benzer bir parkur oyunuydu. Bitmesine çok az kala “onarım hatası” diye bir şey verdi bilgisayar. Ben de içinde projenin olduğunu unuttum, formatladım. Hatırlayınca çok üzüldüm, arkadaşlarımla ekipçe yapıyorduk, çok mahcup oldum.
O yüzden bir püf nokta daha: Her zaman yaptığın bir proje flash bellekte kalsın, ne olur ne olmaz.
Şu an diyeceklerim bu kadar. Başka öğrenmek istediğin bir şey varsa yazılım hakkında sorabilirsin.
@The Tribal Chief bence hevesi çok güzel, hep böyle kalması gerek.