Yazılım öğrenmeye nereden başlanmalı?


Hangi yotube kanalı daha iyi bilmiyorum ama bir site bırakıyorum A'dan Z'ye anlatıyor.
.
 
Engin Demiroğ c# dersleri var Youtube üzerinde onları inceleyebilirsin.

Teşekkür ederim, o zaman C# derslerine başlayacağım. Udemy, BTK Akademi ve attığınız linklerin hepsine bakacağım. C# tam olarak hangi alanlarda kullanılıyor bunu da açıklar mısınız lütfen yanlış anlmadıysam mobil uygulamalar için mi kullanılıyor java'ya rakip olarak çıkarılmış?

Teşekkür ederim, bakacağım.
 
Hangi dil ile başlamak istiyorsan onunla başla. Pratik yaparken yazılımı daha iyi bir şekilde anlayacaksın ilerleme kaydettikten sonra kod çözme siteleri var onlar üzerinden kod çöz bunlar fayda sağlayacaktır.

Videolar izle ama video izlemekten ziyade kendin araştırarak daha iyi öğrenirsin.
 
Kod çözme sitelerine genel olarak ne ad veriliyor?
 

Temel programlamayı öğrenmek kolaydır. Bunu herhangi bir programlamaya giriş eğitim serisinden, YouTube videolarından ya da Udemy kurslarından vs. öğrenebilirsiniz. Asıl önemli olan algoritmanın geliştirilmesi. Bunun için de bol bol ödev ve soru çözmeniz gerekiyor. Eğer İngilizce biliyorsanız kaynaklar sonsuz zaten. Ama eğer İngilizce bilmiyorsanız önce İngilizce´nizi geliştirmenizi tavsiye ederim.

Türkçe soru arıyorsanız aşağıdaki konuya yazdığım soruları çözmeye başlayabilirsiniz:

https://www.technopat.net/sosyal/konu/bana-c-oedevi-verin.958564/#post-6032356

C ödevi olarak sorulmuş ancak fark etmez. C++, C#, Java, Python ya da başka bir dilde de çözebilirsiniz.

İngilizce olarak Tutorialspoint ve GeeksforGeeks sitelerini tavsiye ederim. Bir yerde takıldığınız olursa Stack Overflow ve Quora gibi sitelerde soru sorabilirsiniz. Bu sayede aynı anda İngilizce´nizi de geliştirmek için bir fırsat olur. Zaten pek çok soru daha önce sorulmuş oluyor. Daha önce cevaplanan soruları okuyabilirsiniz ya da en kötüsü buradan sorarsınız.

Temel programlamadan sonra ileri programlama dersleri, veri yapıları, nesne yönelimli programlama, algoritma analizi dersleri alınır. Sıralaması ve derslerin içeriği okuduğunuz okula göre değişiklik gösterebilir.

Son olarak 2 yıllık bilgisayar programcılığı önlisans ve daha sonra DGS ile 4 yıllık bilgisayar mühendisliğine geçmek istiyorsunuz sanırım. 2 yıllık bilgisayar programcılığının size kazandıracağı bir şey olmaz. Mühendisliğe geçerken de birsürü sıkıntı yaşarsınız. En ciddi eğitimin verildiği bölümler 4 yıllık bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği bölümleridir. Eğer mümkünse bölümü İngilizce seçmenizi öneririm. Her koşulda İngilizce bilmek şart.
 
Dostum öncelikle sana şöyle söyleyeyim, sonuçta sen bu işi meslek edineceksin. Hobi amaçlı bir yazılım öğrenmiyorsun şu an eğitim çağındasın. +8 yıl yazılım deneyimi olan birisi olarak sana söyleyeceğim (senin de mantığına yatacak).

İlk önce gir bak bakalım software developer ilanlarında hangi özellikler daha çok aranıyor ? Şuan piyasa da ağırlıklı olarak .net developer aranır (.net core bilen).

Ayrıca yazılım dediğimiz olay da senin tam olarak ne yapmak istediğin de önemlidir. Çünkü bu olay senin işini hevesle,zevkle ve isteyerek yapabilmen için bir yön belirlemek aslında. Mobil uygulama mı geliştirmek istiyorsun ? Oyun mu yazmak istiyorsun ? Masaüstü uygulamalar mı? Web uygulamalar mı ? yine bunun gibi bir kaç alan daha var. Önce ne yapmak istediğine hangi işi severek yapabileceğine karar ver. Daha sonra o dalda hangi diller daha yaygın ve aktif olarak kullanılıyor onun hakkında tartışalım, yön verelim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…