Yazılım öğrenmeye nereden başlanmalıdır?

CaertoX

Hectopat
Yer
Antalya,Kepez
Daha fazla  
3 yıldır aslında öğrenmek istiyorum ama hiç olmadı. Birkaç gün önce YouTube'da bedavaya Python öğreten bir adam buldum ve gayet iyi anlatıyor. PyCharm'ı da kurdum ama bu işin gereklilikleri nedir bilmiyorum. Ben aslında tarihe ilgisi olan birisiyim ama tarihin gelecek vadetmediği için gelecek vaat eden şeylere yönelmek istiyorum. Günde kaç saat çalışmam gerekir? Bunun için matematiğimin iyi olması gerekir mi? Çünkü matematiği iyi olan birisi değilim. Bir sorun olduğu zaman nerelere danışmam gerekir? Bunların cevabını merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kodlamayı hangi alanda kullanacağına bağlı, oyun falan yapacaksan matematik gerekiyor bir tık. (oda ne tarz oyun yaptığına bağlı ama neyse) program falan yapıcaksan o kadarda gerek yok gibi. Ama her türlü gerek matematik.

Son düzenleme:
Matematik ile bazı alanlar dışında çok alakası yok. Her gün kafanın yorulduğunu hissettiğin ana kadar çalışabilirsin. Belli bir saati yok. Bir sorun olduğunda en iyi yardımcın Google olur. Orada da cevabı bulamazsan buradan konu açabilirsin. Bu arada ingilizcen iyi değilse ilk öğrenmen gereken dil ingilizcedir. Bunu unutma.

lisans ve lisansüstü Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği mezunu @bitwise hocamın matematikle ilgili yorumunu bırakayım.

Son düzenleme:
Hayır,hedefim web sitesi yapmak.

Arkadaşlar matematik gerekli. Programlama dili bile bilmediğinize eminim ama kanıtlayamam.

Oyun için bile matematik gerekli.

Arkadaşlar matematik gerekli. Programlama dili bile bilmediğinize eminim ama kanıtlayamam.

Oyun için bile matematik gerekli.
Bazı alanlar dışında dedim. Komik olan nedir? Her şeyi bildiğini sanıyorsun galiba.

Boğaziçi lisans ve lisansüstü bilgisayar mühendisliği mezunu @bitwise hocamın matematikle ilgili yorumunu bırakayım.

Yani matematiği uğraştığım zaman gayet iyi yapabiliyorum. O konuda bir sıkıntı yok yani aptal değilim sanırım. Hafızam iyidir. Bunun için İngilizce gereklidir lafını çok duymuştum. Ama ben kod yazarken gerekli olduğunu sanıyordum o yüzden A2 seviyesinde bir İngilizce gereklidir diye düşünmüştüm. Bu konuda Türkçe kaynaklar yok mudur hocam?

Hangi seviyede ingilizce gerekir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…