Yazılım okumadan şirketlerde çalışılabilir mi?

Kaan Çağlayan

Femtopat
Daha fazla  
Lise son sınıfım, YKS'ye hazırlanıyorum ve bilgisayar mühendisliği okumak istiyordum ama bu sene olmayacağı belli oldu, o yüzden vakit kaybetmemek için bu sene uçak teknolojisi okumaya karar verdim. İki yıllık bir üniversite fakat yazılıma merakım olduğu için üniversite okurken bir yandan da kendimi geliştirmek istiyorum. Eğer yazılım konusunda iyi yerlere gelirsem yazılım şirketlerine girme imkanım olabilir mi?

Tabii ki de olabilir diplomadan daha çok bilgi ve birikim önemli yazılım konusunda. Projelerini geliştirip CV'ni ve GitHub deponu doldurmana bakıyor.

Bazı işverenler ısrarla diploma isteyebiliyor. İyi kötü diplomanızın olması şart.

Teoride de pratikte de olması gereken aslında bu ama Türkiye'deki iş başvurularında dikkate alınmak için üniversiteden mezuniyet bazı istisnalar hariç şart diyebiliriz. Üniversite mezunları bile yazılımda şu an kendini parlatmadan bir yerlere gelemiyorken diploma almadan bunun katbekatı çalışmanız gerekir.

Başlamaz okulunu okumadan full stack eğitim aldım kurstan ve şu an yazılım firmasında çalışıyorum. İsg bölümü mezunuyum.
Kaç yıldır çalışıyorsun ve kendini kurstan geliştirmek zor oldu mu

Teoride de pratikte de olması gereken aslında bu ama Türkiye'deki iş başvurularında dikkate alınmak için üniversiteden mezuniyet bazı istisnalar hariç şart diyebiliriz. Üniversite mezunları bile yazılımda şu an kendini parlatmadan bir yerlere gelemiyorken diploma almadan bunun katbekatı çalışmanız gerekir.
doğrudur diploma olmadan girmek zordur ama ben vakit kaybetmek istemiyorum bi sene daha mezuna bırakıp bilgisayar mühendisliği tutturmam yine zor olabilir şimdi uçak teknolojisi okuyup 20 yaşında işe başlamak daha mantıklı geliyor baktığım kadarıyla maaşı da iyiymiş yani yazılım diploması benim için zor şuan o yüzden girilebiliyor mu diye sormak istemiştim zor da olsa girilebiliyorsa çok çabalicam mecbur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı